Siyaset İranlı diplomatla gay barda neden buluştu?

İranlı diplomatla gay barda neden buluştu?

27.12.2008 - 00:22 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasının en çok konuşan isimlerinden Tuncay Güney hakkında bu kez de tutuklu sanıklardan Ümit Oğuztan konuştu. Oğuztan, önceki günkü duruşmada, Güney'in kendisine bir gay barda "cellat" lakaplı Muhsin Karger isimli İranlı diplomatla "ilişki kurduğunu" anlattığını söyledi.

İranlı diplomatla gay barda neden buluştu

Oğuztan mahkemede ayrıca, "MİT bu ilişkiden haberdar olunca" Güney’in İranlı diplomatla ilgili bilgileri teşkilatın Kontrterör Dairesi Başkanlığı'nı yürüten Mehmet Eymür'e aktarmasının istendiğini de kaydetti.
Oğuztan, bunları anlatırken, herkesin aklına gelen soru şuydu: Tuncay Güney, İranlı diplomatla neden gay barlarda buluşuyordu ki?
Aslında bu sorunun cevabı Bedir Acar'ın "Ergenekon'un İlk Tanığı. Tuncay Güney Anlatıyor" kitabında var. Tuncay Güney, bu kitapta yer alan mülakatta, "Siyasi olarak kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı veriyor:
"Ben bir burjuvayım. Taksim'deki yasak kulüplere girmeyi severdim. Travesti kulüplerine, komünist kulüplere giderdim. Uçuk bir insanım. Lüks hayata düşkünüm. Yasak olan her şeyi severim, yasakların üzerine giderim. Örneğin, İran konsolosuyla gazetecilik yıllarımda travesti kulübünde buluşurdum. Çünkü o dönemlerde takip edilirdim, istihbarat birimleri oraya giremeyeceği için bu tip yerlerde görüşürdüm"
Kısacası; Tuncay Güney'in anlattığına göre, İranlı diplomatla gay (travesti) barlarda buluşmasının nedeni; MİT’in takibinden kurtulmak...
Bu durumda, MİT ajanlarının travesti barlara, gay kulüplere girmekten kaçındıkları, hatta çekindikleri gibi bir izlenim doğuyor.
MİT, geçenlerde Güney’in teşkilatın eski muhbirlerinden olduğunu açıklamıştı. MİT’in muhbiri olan, teşkilata haber veren biri neden MİT’in izlemesinden kaçmak istesin ki?