Siyaset İSTANBUL’A HÜSEYİN ÇAPKIN

İSTANBUL’A HÜSEYİN ÇAPKIN

18.06.2009 - 02:06 | Son Güncellenme:

Celalettin Cerrah’ın vali olmasıyla boşalan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın atandı. İzmir Emniyeti’ne ise Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz getirildi

İSTANBUL’A HÜSEYİN ÇAPKIN

Celalettin Cerrah’ın Osmaniye Valiliği’ne atanmasının ardından boşalan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne beklenildiği gibi İzmir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Çapkın getirildi. İzmir’e ise Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz atandı. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın da aralarında bulunduğu 7 ilin emniyet müdürü merkeze alındı. Kararnameyle 37 ilin emniyet müdürü değiştirildi.
İçişleri Bakanlığı’na ait atama kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne beklenildiği gibi İzmir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Çapkın getirildi. İzmir’e ise Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz atandı. Kararnamede yapılan son değişiklikle Kayseri’ye getirilmesi beklenen Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Eskişehir’e atandı.
Kararnamaye göre; Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Bingöl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, Çankırı Emniyet Müdürü Nurettin Örnek, Erzincan Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, Eskişehir Emniyet Müdürü Tufan Savaş Yücel, Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, başka bir göreve atanmak üzere merkeze alındı.   

Haberin Devamı

Çapkın kimdir?
1951’de İzmir’de doğan Çapkın, 1965’de polis kolejini girdikten sonra Polis Akademisi’nden komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Yozgat, Mersin, Antalya, Gaziantep, Manisa, Adana ve Bursa’da il emniyet müdürlüğü görevlerinde bulunan Çapkın, bir dönem emniyet genel müdür yardımcılığı da yaptı. 2006’dan bu yana İzmir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Çapkın’ın sokak suçlarıyla mücadele etmek amacıyla kurduğu “huzur timleri” hükümet tarafından  beğeniyle karşılanmıştı.