Siyaset İstanbul’a ‘Vali - Emniyet Müdürü’ formülü

İstanbul’a ‘Vali - Emniyet Müdürü’ formülü

13.05.2010 - 00:54 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı’nca bir süredir üzerinde çalışılan valiler kararnamesi, önceki gün Başbakanlık’a gönderilerek Bakanlar Kurulu’nun imzasına açıldı

İstanbul’a ‘Vali - Emniyet Müdürü’ formülü

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık’ta yapılan ortak çalışmalar sonrası son şekli verilen ve 30’dan fazla valiyi kapsadığı ifade edilen valiler kararnamesi Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Bir değişiklik olmaması durumuna, kararname çerçevesinde en önemli atama İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Güler müsteşarlığa...
2003’ten bu yana İstanbul Valisi olan Güler’in, yeni kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’na atanması planlandı. Güler’in bu göreve getirilmesi için TSK ile hükümetin görüş birliğine vardığı ifade edildi. Güler’den boşalacak İstanbul Valiliği’ne ise, daha önce Bağcılar Kaymakamlığı ve Batman Valiliği yapan Hüseyin Avni Mutlu’nun getirilmesi öngörüldü. Halen Diyarbakır Valisi olan Mutlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından tanıdığı bir isim olması ve Diyarbakır’daki olumlu çalışmalarının “referans olduğu” kaydedildi.
Göreve gelmesinden bu yana çalışmaları destek bulan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da “vali” statüsü ile İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapacak. Çapkın’ın, yaklaşan yaş haddinden emeklilik nedeniyle (emniyet müdürleri 60 yaşında emekli oluyor) görevden ayrılmasını önlemek amacıyla ‘vali’ yapılması, yaş haddinin de 65 yaşına kadar 5 yıl daha uzatılması planlandı.
Kararname kapsamında, ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim sloganı olan “yes we can” sloganını kullanmasıyla dikkatleri üzerine çeken Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın da Bilecik’e kaydırılacağı öğrenildi. Akpınar’ın yerine Burdur Valisi İbrahim Özsümen’in getirileceği ifade edildi.
Aynı çerçevede İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca’nın Kocaeli Valisi, İller İdaresi Genel Müdürü Vasip Şahin’in Düzce Valisi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Özel Kalem Müdürü Süleyman Tatsız’ın Burdur Valisi olacağı belirtildi.
6 ay sonra yaş haddinden emekli olacak Ankara Valisi Kemal Önal’ın merkeze alınacağı, yerine de Antalya Valisi Alaattin Yüksel’in getirileceği öne sürüldü.