Siyaset İstanbul’da uyum içinde yaşayacağız

İstanbul’da uyum içinde yaşayacağız

11.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İstanbul’u ne kadar güzelleştirir ve güçlü hale getirirsek Türkiye’yi de güçlendirmiş oluruz. İstanbul, kimsenin birbirine tahakküm kuracağı bir şehir değil. İstanbul’da farklılıklar, uyum içinde yaşamaya devam edecek” dedi.

İstanbul’da uyum  içinde yaşayacağız

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) temel atma töreninde konuşan Yıldırım, kültür ve sanat hayatında yeni bir dönemi başlatacak AKM’nin İstanbul’a hayırlı olmasını diledi. Yıldırım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak. Burada çok daha fazla zaman geçirme fırsatı bulacaklar. Sanatçılarımız, sanatseverlere yeniden ‘merhaba’ diyecekler, kucaklaşacaklar. İstanbul bizim dünyaya açılan penceremizdir. Burada yapılacak her eser, medeniyetimize değer katmaktadır. İstanbul, Türkiye’nin özetidir.

Kültür ve sanatın yanında İstanbul aynı zamanda ekonominin de ticaretin de eğitimin de merkezi. İstanbul’u ne kadar güzelleştirir, ne kadar güçlü hale getirirsek aynı zamanda Türkiye’yi güçlendirmiş oluruz. İstanbul, kimsenin birbirine tahakküm kuracağı bir şehir değil.

Burada farklılıklar, uyum içinde yaşamakta ve yaşamaya devam edecek. Birbirimize meydan okumadan, yan yana oturarak, meselelerimizi geçmişte olduğu gibi gelecekte de konuşmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Hizmete devam

Yıldırım, daha sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlediği “İstanbul Sandık Başkanları Buluşması”nda partililere hitap etti. 1994’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’la başlayan belediyecilik anlayışının ondan sonra gelenlerce devam ettirildiğini belirten Yıldırım, 31 Mart’ta bayrağı devralacaklarını belirtti. Yıldırım özetle şunları söyledi; “Aslolan millete hizmettir. Bizde bu hizmete devam edeceğiz. Sandıklar bunun için çok önemli. Gençler, demokrasi sandıkta başlar. Millet iradesinin sandığa tam anlamıyla yansıması için sizlere büyük görevler düşüyor. Sandık görevlisi arkadaşlarımız bu görevi hiçbir şaibeye ve şüpheye bırakmadan yapmaya hazır mısınız?”