Siyaset İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL - MİLLİYET

01.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL Üniversitesi (İ.Ü.) yöneticileri, üniversite olaylarından öğretim üyelerini sorumlu tutan iddiaları yalanladı.
Üniversitedeki şiddet olaylarının üzüntü ve kaygı uyandırdığını belirten İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Bülent Berkarda, gerek aşırı sağdan, gerekse aşırı soldan yapılan beyanların, yönetime ve bazı öğretim üyelerine yönelen iddiaların gerçekle ilişkisi olmadığını ifade etti. Tarafsız ve demokratik bir yaklaşımla öğretim ve eğitimin en iyi şekilde yürütülmesine çalıştıklarını belirten Berkarda, "Amacımız, üniversitede suç oluşturacak hareketleri, güvenlik kuvvetlerinin de yardımıyla önlemek. Öğrenci kitlesinin çok büyük çoğunluğu da bu konuda yanımızdadır" dedi.
İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Kurulu da dünkü yazılı açıklamasında, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun "üniversite olaylarından öğretim üyelerinin sorumlu olduğu" yönündeki iddiasını, "Tümüyle gerçeğe aykırı, mantıksız ve art niyetli" olarak nitelendirdi.
İddaları destekleyeci herhangi bir kanıtın da bulunmadığı belirtilen açıklamada, öğrenciler arasında siyasal görüşleri açısından hiçbir ayrım güdülmediği vurgulandı. İddiaların, tehdit ve hedef gösterme niteliği taşıdığı belirtilen açıklama şöyle:
"Bugünden itibaren Dekanımız ve ilgili öğretim üyemizin can güvenliğine yönelik herhangi bir girişimin tahrikçilerinin, gerçekle ilişkisi olmayan bu iddiaları ileri süren kesimler olduğunu ilan eder, yasal hakların korunması için yargıya başvurulacağını kamuoyuna duyururuz."
İ.Ü Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Çelikel de, öğretim üyelerine yönelik asılsız şuçlamalar ve gözdağı girişimlerinden duyduğu kaygı ve üzüntüyü dile getirdi.
Çelikel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İddialar yalnız öğretim üyelerine değil, fakültemize yapılmış haksız bir tecavüz. Öğretim üyelerimizin, yönetimin sorumluluğu altındaki odalarında, herhangi bir saldırı aleti ve hukuk dışı aracın bulunması ve saklanması da sözkonusu değildir."
Karamahmutoğlu, önceki günkü basın toplantısında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ülkü Azak, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Bülent Tanör ve Doç. Dr. Semih Gemalmaz'ı, üniversitede olay çıkaran solcu öğrencileri desteklemek ve odalarını mühimmat deposu haline getirmekle suçlamıştı.

Yazarlar