Siyaset ‘İstanbul Türkiye’nin motorudur’

‘İstanbul Türkiye’nin motorudur’

04.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de projelerini anlattı. İstanbul’da bir kent yoksulluğu yaşandığını belirten İmamoğlu, “Ben geziyorum ve yoksulluğu görüyorum, içim yanıyor. Gençlerimizin umutsuzluklarını gördükçe gerçekten üzülüyorum. 30 yıl aynı felsefenin yönettiği bir yerde İstanbul’un en kötü şehrini yaptıysanız hesap vereceksiniz. Yok öyle yağma” dedi

‘İstanbul Türkiye’nin motorudur’

İstanbul’un bu ülkenin önemli şehri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu şehirde motor iyi çalışırsa Türkiye daha iyi çalışır. Eğer motor çalışmazsa Türkiye durur. Biz sadece İstanbul’un yaşayanları değiliz, Türkiye’ye moral verecek bireyleriz. Her oyunuz kıymetli. İstanbul’a yön verir, aynı zamanda Türkiye’ye yön verir. Uzun yıllardır bu şehri yöneten aklın yorgun olduğunu biz değil kendileri söylüyor. Görevden aldıkları kişilerin yorgun olduklarını kendileri söylüyor. Bu şehre ihanet ettiler mi? Ettiler. Ben ettiklerine şahidim. Türkiye’ye yön verecek seçimlerde atacağımız oyun önemini bilelim. Yeni nesil belediyeciliğin varlığı Türkiye’ye moral verecek. 16 milyon insanın talimatıyla şehri yönetecek bir belediye başkanı geliyor. Bir kişinin talimatıyla değil.”

Haberin Devamı

Silivri’de Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan İmamoğlu’na Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da eşlik etti. İmamoğlu ve Işıklar’ın kucağına kuzu alması ise renkli anlar oluşturdu.

Yazarlar