Siyaset İstanbul’un Meclis’e giden yeni yüzleri

İstanbul’un Meclis’e giden yeni yüzleri

26.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Meclis’e 21’i kadın 98 milletvekili gönderdi. Siyasetin yeni yüzü vekiller arasında eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç ve Marmara Üniversitesi öğrencisi Rümeysa Kadak (22) da yer alıyor. KADEM Genel Başkanı Serra Aydın Yılmaz da Ak Parti listesinden Meclis’e uzanan isimlerden biri oldu.

İstanbul’un Meclis’e giden yeni yüzleri

CHP’nin yeni yüzlerinde ise örgüt kökenli adaylar ağırlıkta. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, eski Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, PM üyesi Sera Kadıgil, Yön Radyo Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, Doç. Yunus Emre, il yönetiminden Emine Gülizar Emecan ilk kez vekil oldu.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Cihangir İslam ve siyaset bilimci Hüseyin Emre Bağce de İstanb.ul’dan CHP listesinden seçilen SP’liler oldu.

Gazeteci Ahmet Şık, eski TKP Genel Başkanı Erkan Baş, eski Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve feminist avukatlardan Züleyha Gülüm, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’ndan Zeynel Özen ve Sosyalist Meclisler Federasyonu kökenli Dilşat Canbaz Kaya ilk kez vekil oldu.

Bu kez kazandı

İYİ Parti’den Prof. Dr. Abdül Ahat Andican, GİK üyeleri Ümit Beyaz ve Hayati Arkaz, Meclis’in İstanbul’dan giden yeni yüzleri oldu. 2011’de yurt dışı oylar hesaba katılınca milletvekilliğini kıl payı kaçıran MHP kökenli Hayrettin Nuhoğlu bu kez İYİ Partili olarak Ankara’ya gitmeyi başardı.