Siyaset ‘İstanbullular net 70 dakika kazandı’

‘İstanbullular net 70 dakika kazandı’

13.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gebze-Halkalı Banliyö Treni Hattı’nın açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gebze-Halkalı hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya inerek, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak’ dedi Erdoğan, ‘Görüyorsunuz, hizmet başka bir şey, laf başka bir şey. CHP’lilerin böyle bir derdi var mı? İstanbul’un trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin, günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak’ ifadelerini kullandı

‘İstanbullular net 70 dakika kazandı’

İstanbul Anadolu Yakası’nda 6 yıl önce ara verilen banliyö treni seferleri yeniden başladı. Marmaray geçişinin entegre edildiği Gebze-Halkalı Banliyö Treni Hattı’nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze’den Halkalı’ya 115 dakikada gidileceğini söyledi. Erdoğan, Pekin’den Londra’ya uzanan demir İpek Yolu’nun İstanbul etabının da hizmete girdiğini söyledi. Erdoğan, “Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o adaya oy verenler değil, tüm şehir ödüyor” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’un toplu taşımasında önemli bir paya sahip olan Gebze-Halkalı Banliyö Treni Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir törenle hizmete girdi. Erdoğan, açılış törenindeki konuşmasında şunları kaydetti:

‘Hizmet başka laf başka’

“Gebze-Halkalı tren hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya inerek, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey. CHP’lilerin böyle bir derdi var mı? İstanbul’un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak.

Sıfırdan yapmışçasına bu hattı yeniledik, yepyeni bir çehreye büründürdük. Tabii İstanbul’u bir uçtan bir uca böyle bir sistemle kat etmek zorlu bir işti. Bugüne kadar 1,4 milyar avro yani yaklaşık 8,5 milyar lira harcanan Gebze Halkalı Banliyö Tren Hattı’nın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu hatla birlikte İstanbul’un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 63 kilometre ilaveyle 233 kilometreye çıkarttık.”

Haberin Devamı

‘İstanbullular net 70 dakika kazandı’

‘El ele kalkınma hamlesi’

“Diğer pek çok çalışmanın yanı sıra Taksim-4. Levent arasındaki metro hattıyla raylı sistemleri kurmaya başladık. İlk metro hattımızı 2000 yılında hizmete aldık. Ardından bu ağı genişlettik ve bugün 233 kilometreye kadar çıkarttık. Hedefimiz ilk etapta 500 kilometreye ardından da bin 100 kilometreye ulaşmaktır. Kartal’dan İstanbul’a ve Türkiye’ye sesleniyorum. Bu kardeşiniz 4,5 yıl ülkenin Cumhurbaşkanı mı? Diyorum ki burada İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ve belediye başkanı arkadaşlarımla el ele vereceğiz ve İstanbul’umuzu ayağa kaldıracağız. El ele vererek kalkınma hamlesini yürüteceğiz. Her yerde CHP’nin belediyeciliği bu. Çöp, çukur, çamur. Kartal’da da buydu. Sonra biz ele aldık, önce çöpten ilçelerimizi kurtardık. Hatırlayın ben İstanbul’u CHP belediyesinden aldım. Ve Ümraniye’deki patlamayı biliyorsunuz değil mi? O patlamada 39 vatandaşımız öldü. Hesabını verdi mi CHP? Çünkü bunların hayatları hep bunların üzerine kurulu. Yalan-iftira. Bana da bir iftira attı. Tutturdu Man Adası diye bir şey. İlk derece mahkemeyi kazandık. 2.5 milyon TL. Yargı bunu onayladığı anda gelen parayı Mehmetçik Vakfı’na vereceğim. Bay Kemal sen yalan söyledikçe biz de paraları alacağız.”

Haberin Devamı

İpek Yolu’nun İstanbul ayağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Gebze-Halkalı hattının başka bir özelliğinin daha olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: “Hizmete açtığımız hattın diğer özelliği, Londra’dan Pekin’e uzanacak demir İpek Yolu’nun İstanbul ayağını oluşturması. Londra’dan gelen buradan Pekin’e gidebilecek. Yüksek hızlı trenlerimiz ise Halkalı’ya kadar devam edecek. Marmaray’ı bugün çok daha ileri bir seviyeye taşımış buluyoruz. Yine bu katla birlikte YHT’lerimiz artık Pendik’i son durak olarak kullanmayacak, Halkalı’ya kadar devam edecek. Bugün nüfusu 15.5 milyonu bulan İstanbul benim belediye başkanlığımda 8.5 milyondu. Geçmişteki bir asırlık ihmallerin son 25 yılda kısmen telafi etmemiş olsaydık inanın bana İstanbul tamamen felç olurdu.”

Haberin Devamı

‘İstanbullular net 70 dakika kazandı’

‘Atatürk ilk senin ipini çeker’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının açılış töreninin ardından Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de düzenlenen mitinglerde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

“31 Mart seçimleri için Türkiye genelinde yeni bir oyun oynanıyor. 24 Haziran seçimleri birçok oyun denediler. Başarılı olamadılar. Şimdi yeni figüranlar ekleyerek, tekrar sahneye çıktılar. 31 Mart’ın arifesinde ittifaka yeni ortaklar, üyeler buldular. Bu ittifakta kimler yok ki? Bölücü örgütün güdümündeki parti var. ‘Devletiniz teröristtir’ diyen il başkanları var. İmralı’daki bebek katilinin heykelini dikmeye niyetlenen gafiller var. PKK paçavraları önünde poz veren parti başkanları var. Bay Kemal, Almanya’da hangi kadınla poz verdi? İstanbul’un göbeğinde Ezan-ı Muhammediye’yi ıslıklayan edepsizler var. Bunlar sirk cambazı sirk. Buyurun İstanbul İl Başkanı CHP’nin... O da kadınlar gününde yürüyüş yapanların içinde.”

Haberin Devamı

‘Oyla tehdit ediyorlar’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz siyasete muhalefet gibi rant aracı, menfaat kapısı olarak değil, millete hizmet vasıtası olarak bakıyoruz. Eminim sizler de CHP’li belediyelerin itiraflarını, hezeyanlarını takip ediyorsunuz.

CHP’liler her gün yeni bir siyasi skandala imza atıyor. Hatay’ın CHP’li büyükşehir belediye başkanı, kendinden yol isteyen hanım kardeşlerimizi, ‘Oy yoksa yol da yok’ diyerek tehdit ediyor. Bir başkası Balıkesir’de ‘Bu sefer oylarımız şuraya’ diyerek, bölücülerin ağzıyla konuşuyor. Bir diğeri bakıyorsunuz benim bayrağımı yakıyor, bayrağımı. Bayrağımızı yakanlarla CHP beraber değil mi şu anda? Ey Bay Kemal, bizim bayrağımızı yakanlarla sen nasıl beraber olursun? Hani sen Atatürk’ün partisiydin. Yahu Atatürk mezardan kalksa ilk önce senin ipini çeker, senin.”

‘İstanbullular net 70 dakika kazandı’

‘IMF defterini kapattık’

Türkiye’nin 2018 yılı büyüme rakamlarını değerlendiren Erdoğan, “Özellikle 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdığında, gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacaklar. Geçtiğimiz ağustos ayında doğrudan ekonomimize yönelik, döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu saldırıyı da, aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Tabi bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6. CHP’ye sesleniyorum; Ne diyor? ‘Bunlar şimdi IMF’ye gider.’ IMF’ye siz gittiniz siz... Biz geldiğimizde IMF’yi kucağımızda bulduk. Ne kadar borcumuz vardı? 23.5 milyar dolar. Ödedik, ödedik, ödedik... Mayıs 2013 ve IMF’ye olan borcu, sıfırladık. Şu anda bizim IMF’ye borcumuz var mı? Yok. IMF ile ilişkimiz var mı? Yok. Bitti o iş, o defteri kapattık. CHP sizin tarihiniz, borçlarla dolu. Kulluk, kölelikle dolu” dedi.

‘İstanbullular net 70 dakika kazandı’

Yazarlar