Siyaset İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Çapkın Topbaş'ı ziyaret etti

İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Çapkın Topbaş'ı ziyaret etti

06.07.2009 - 16:54 | Son Güncellenme:

.

İstanbulun yeni Emniyet Müdürü Çapkın Topbaşı ziyaret etti

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti. Basın mensuplarının Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili sorularına cevap veren Çapkın, İstanbul polisinin Münevver'in annesi ve babası gibi düşündüğünü ve bu çabayla katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanacağına inandığını söyledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü görevinden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Çapkın öğleden sonra İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Çapkın'ın ziyareti nedeniyle çok memnun olduğunu belirten Kadir Topbaş, "Sayın Çapkın'ın başarılı bir Emniyet Müdürü olduğunu ve İzmir'deki başarılarını biliyoruz. İstanbul gibi önemli bir kentte birlikte hizmet vereceğiz. Bundan memnuniyet duyuyorum. Çalışma stratejileri ve Emniyet Teşkilatı'ndaki hizmet anlayışını bize anlattılar. İnanıyorum ki İzmir'deki gibi İstanbul'da da başarılı olacaktır" dedi.

İstanbul'da göreve başladıktan sonra kentin yöneticilerini ziyaret ettiğini kaydeden Çapkın, amaçlarının halka hizmet olduğunu söyledi. Belediye ile iç içe geçmiş halkalar gibi birlikte hareket etmek zorunda olduğunu dile getiren Çapkın, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın şimdiye kadar polise yoğun destek sağladığını biliyoruz. Bu desteğin bundan sonra da artarak devam edeceğini biliyoruz." dedi.

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ

Çapkın, ziyaretin ardından basın mensuplarının Münevver Karabulut ile ilgili sorularını da cevaplandırdı. Bu konuya İzmir'den gelmeden önce de bilgi aldığını belirten Çapkın, cinayete her polisin Münevver'in annesi ve babası baktığını söyledi. Çapkın, "Bu konuyla haşır neşiriz ve bu çabayla kayıp zanlıyı mutlaka yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Basın mensuplarının "Polisin soruşturmayı eksik yürüttüğüne dair iddialar vardı. Ne diyorsunuz?" sorusuna Çapkın, "Şimdi teferruata girmek istemiyorum. Genel kapsamda bunları söylemek yeterli. Çalışma alanımızın inceliklerine girmeyelim" şeklinde konuştu.

"3. KÖPRÜ GÜZERGAHI BELLİ DEĞİL"

Görüşme sonunda açıklama yapan Topbaş İstanbul'da yapılacak olan 3. köprü ile ilgili olarak hangi güzergahı olacağı henüz tam olarak belli olmadığını söyleyen Topbaş, "Bu konuyla ilgili Karayollarıyla görüştüm. Sayın Başbakan'la da görüştüm. 3.Köprünün startı verildi. İhale aşamasına geçildi. Hangi güzerkah olacağı henüz tam olarak belli olmadı. Bahsedilen çalışma 3 köprüyle alakalı olmadığını söyleyeyim. Güzarkah için planların işlenmesi gerekiyor. Bundan sonra işlem başlayacaktır. Yapılan normal bizim çalışmalarımızdır. Bunları değirlendirecek olan meclisimizdir." şeklinde konuştu.