Siyaset İstim üzerindeyiz

İstim üzerindeyiz

27.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, “Güvenli bölge, tampon bölge, kâh bizde şu anda oluşmuş olan kamplar. Bunların hepsi alternatifler içerisinde. Dışişleri, Silahlı Kuvvetler ve istihbaratımız çalışıyor” dedi

İstim üzerindeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra Olimpiyatları’nın açılış törenine katılmak için İngiltere’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye’de PKK ile PYD’nin ortak hareket ettiklerine dair soru üzerine şöyle konuştu:
“Bizim Kuzey Suriye’de bir terör örgütünün kamplaşmasına ve bunun ülkemiz için bir tehdit unsuru olmasına müsaade etmemiz söz konusu olamaz. Asla bizi tahrike kimse yönelmesin. Tahrik oyununa da gelmeyiz ama atılması gereken bir adım olursa bu adımı kesinlikle atarız.”

‘Güvenimizi zedelemeyin’
Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye mesaj vererek, “Size karşı güven duygularımız zedelenmesin. Yanlış adımların atılmasına sizler de vesile olmayın. Dayanışma içinde buradaki yanlışı düzeltelim. Kendilerine göre Kuzey Irak’taki PKK-PYD dayanışmasının oraya koymuş olduğu hayali haritalara göre eyvallah etmeyiz” dedi.
Erdoğan, “Sınır bölgesinde olası bir PKK riskine karşı tampon bölge kurma gibi bir alternatif düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Güvenli bölge, tampon bölge, kah bizde şu anda oluşmuş olan kamplar... Bütün bunların hepsi alternatiflerin içerisinde. Bunların öncelikleri ise biraz da sürece bağlı. Dışişleri, Silahlı Kuvvetler, istihbarat teşkilatlarımız yoğun çalışmanın içindeler ve atılması gereken adımlar, alınması gereken kararlar geldiği anda alınacaktır. Yani istim üzerindeyiz” diye yanıt verdi.