Siyaset ‘İttifak görüşmesi her an olabilir’

‘İttifak görüşmesi her an olabilir’

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Çelik, MHP ile ittifakın devam ettiğini, ancak yerel seçimde ittifak kararının henüz verilmediğini belirtti. Çelik, “Konu Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli görüşmesinde netleşir. Görüşme her an olabilir” dedi

‘İttifak görüşmesi her an olabilir’

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde de ittifak olup olmayacağına dair soru üzerine Erdoğan-Bahçeli görüşmesini işaret etti. Ak Parti MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VATANDAŞ DESTEK: Kapsamlı şekilde yerel seçimlere dönük hazırlıklar, ekonomi gündemini değerlendirdik. Ekonomiyle ilgili verileri, gelişmeleri, ortaya çıkan pozitif rakamları kapsamlı değerlendirdik. İllerde yapılan temaslarda vatandaşımızın ekonomik gelişmeleri nasıl değerlendirdiğine dair sunumları ele aldık. Büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki gereken tedbirlerin alındığını vatandaşımız net bir şekilde görmektedir ve hükümetimize desteğini yinelemektedir.

EYLEM PLANI SUNULDU: Seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı kendisi hazırladığı taslak eylem planını sundu. Herhangi bir seçimden çıktıktan sonra, 1 hafta 10 gün içinde tüm aksaklıklar tamamlanmış olur. Hemen seçim olacakmış gibi... Ak Parti hemen seçime hazır olur.

Haberin Devamı

HER AN GÖRÜŞME OLABİLİR: (MHP ile yerel seçimde ittifak, Erdoğan-Bahçeli görüşmesi) Cumhur İttifakı’nın ilkelerine bağlılığımızı sürdürdüğümüzü ifade ettim. Vatandaşlarımızdan da olumlu tepki alıyoruz. Türk siyasetine kazanımlar getirmiştir, bundan sonra da aynı kazanımları devam ettireceğinden şüphemiz yoktur. Her seçimin başka mantığı, değerlendirmesi oluyor. Sayın Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşmeler verimli ve dinamiği içinde süren görüşmelerdir. Takvime göre görüşmeler sürmektedir. Bugünlerde görüşme her an olabilir. İstişare için bir araya gelinebilir. Liderlerin takvimine göre karar verilebilir. Somut karar yok. Her an olabilir, mümkündür.

BİR KARAR YOK: İttifakın sürmesi başka şeydir, yerel seçimde nasıl olacağına dair konuşulanlar başka şeydir. İttifakın sürdüğünü vurguluyoruz ama yerel seçimlere dönük olarak, şu mekanizmayı bu yöntemle şu sitille gerçekleştireceğiz, şöyle bir mekanizma kurduk diyebilecek bir durumda değilim. Bu Sayın Bahçeli ve Cumhurbaşkanımızın bir araya gelmesi ile şekillenebilecek bir süreçtir. Parti yetkili kurulları tartışmaktadır. Gereken tekliflerle ilgili olgunlaştırılır. İttifaka bağlılığımız sürecektir. Kamuoyuna yansıyanlar fikir jimnastiği çerçevesindedir. Cumhur İttifakı’nın nasıl bir mekanizmaya dönüşeceğine dair mutabakata varılan bir konu yoktur. Bir araya gelmesi ile konuşulacaktır. Ne şekilde, hangi mekanizma ile hangi tarzla olacaktır. Kendi içimizde değerlendirme yapılır. Süreç kendi içinde şekillenecek.

Haberin Devamı

AYNI NOKTADAYIZ: Af ile ilgili yeni değerlendirmemiz yok. Gündemimize almadık.

İSTİŞARELER SÜRÜYOR: (Suriye konusundaki uzlaşma) Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerinden biriydi. Canlı yayında izledik. Bütün dünya şunu gördü; baştan beri Suriye politikasını eleştirenler, Türkiye’nin Suriye’de hangi gruplarla iş birliği yaptığı konusunda spekülasyon içerisinde olanlar, kara propaganda peşinde olanlar masada en net bir şekilde insani hassasiyetten yana tavır ortaya koyan, insani hassasiyet çerçevesinde ateşkes önerisi de getiren Cumhurbaşkanımız, Türkiye olmuştur. Türkiye gerekli istişarelerini sürdürüyor.

DAVAYI AÇACAĞIZ: (Kılıçdaroğlu)Dolar baronlarına hizmet ediyorsun. Bana dava aç ispat etmeye hazırız’ diyor. Peki dava açacağız, ispat et bakalım.

‘AVM’lerde de TL’ye dönüş gerçekleşmeli’

Haberin Devamı

Çelik, kiralarını dolarla ödeyen AVM esnafının kepenk katma eylemine ilişkin olarak şunları kaydetti: “Münferit de olsa kulağımıza geldi. Burada iki yanlış var. Birinci yanlış, son dönemde dolarizasyona karşı TL’ye dönüldüğü gibi AVM’lerde de TL’ye dönüş konusunda tutum gerçekleştirilmeli. Bazı AVM sahipleri dolar ısrarını sürdürüyor, bu haksız kazanç oluyor. Esnaf kardeşlerimiz haklı olarak doların yükselmesi karşısında AVM’lerin iyi niyetli adım atmamasına karşı tavır alıyor. Esastan doğru olsa da usulden yanlıştır. Kepenk kapatma yanlıştır. Hukuken alabileceğimiz tedbirleri almaya hazırız, hiç kimse piyasayı bloke etme gibi bir tavır içine girmesin.”