Siyaset 'İttifaklar milletin gözü önünde olacak'

'İttifaklar milletin gözü önünde olacak'

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’de siviller konusunda konuşanlara utanç dolu tarihlerine bakmalarını söyleyen Başbakan Yıldırım, ittifak düzenlemesi hakkında ise “Daha önce yapılan ittifak çalışmalarını, gizli kapaklı ittifakları artık ortadan kaldırıyoruz. Her şey milletin gözü önünde olacak” dedi.

İttifaklar milletin gözü önünde olacak

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Malatya 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak, partililere hitap etti. Kongrede yaptığı konuşmada “Türkiye umudun adıdır, gelecek Türkiye’nindir” ifadesini kullanan Yıldırım, şu anda bölgede birçok yerde Türkiye nidalarının yeri göğü inlettiğini, bu nidaların bugüne kadar karşılıksız bırakılmadığını, bundan sonra da bırakılmayacağını belirtti. Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nda bir ayın geride kaldığını hatırlattı. Mehmetçik’in Afrin’de destan yazdığını, kahramanlık üstüne kahramanlıklar yaşattığını ifade eden Yıldırım, “Mehmetçiğimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok ama çok dikkatli hareket ediyor. Bize siviller konusunda ders vermeye kalkanlar, utanç dolu tarihinize bir bakın, ondan sonra konuşun” dedi.

Haberin Devamı

‘Güvenceye alacağız’

“Biz kimseyi diliyle, inancıyla, mezhebiyle, etnik kökeniyle değerlendirmedik” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için insan, eşref-i mahluktur. Yaratılmışların en şereflisidir. Suriye’de de Afrin’de de aynı anlayışla ilerliyoruz. Orada mezhep çatışmaları çıkarmak isteyenlere karşı mücadele veriyoruz. Etnik katliam yapanları bölgeden defetmek için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu terör örgütlerini bertaraf ederek sadece kendi sınırlarımızı değil, bölgemizin geleceğini de güvenceye alacağız. Bölgesel ve küresel barış için bunu inşallah başaracağız. Başkasının acılarını hissetmeyen emperyal güçlerin yapması gerekenin de bu olduğunu düşünüyoruz.”

Yıldırım, meşru bir devletin, terör örgütlerinden hiçbirini kendisine dost edinmeyeceğini vurguladı. “Terör örgütlerine sempati besleyenin eline kan bulaşır” diyen Yıldırım, “Terör örgütlerini, cinayet şebekelerini kendi siyasetinizin aracı olarak görmeyin. Kan dökücü terör örgütleriyle aranıza erişilmez mesafe koyun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Seçim havasına girildiğini söyleyen Yıldırım, MHP ile görüşmelerin tamamlanarak, cumhur ittifakına yönelik kanun teklifinin Meclise sunulduğunu hatırlattı. Yıldırım, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifine ilişkin şunları söyledi: “Daha önce yapılan ittifak çalışmalarını, gizli kapaklı ittifakları artık ortadan kaldırıyoruz. Her şey milletin gözü önünde olacak ama ne yaparsak yapalım anamuhalefet CHP’yi bir türlü mutlu edemedik. Hemen çamur atmaya, ağızlarını bozmaya başladılar. Tıpkı önce söyledikleri gibi, ne diyorlardı? ‘Şehitler ölmez, bu vatan bölünmez lafından tiksiniyorum.’ Millet de sizden tiksiniyor. Bu lafı söyleyenden bu millet tiksinir. Şehitler ölmez, bu vatan bölünmez.”

‘Ak Parti bir vefa hareketidir’

Başbakan Yıldırım, Malatya’nın ardından AK Parti Kayseri 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Yıldırım, Kayseri’nin 2003 seçimleriyle başlayan büyük değişim hareketine en çok kucak açan illerin başında geldiğini söyledi. Kayserililere, “2019 seçimlerinde de yeni bir destan yazmaya hazır mısınız?” diye seslenen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim teşkilatımızın, yol arkadaşlarımızın en önemli özelliği vefalı oluşlarıdır. AK Parti aynı zamanda vefa hareketidir. Görevler, makamlar gelir geçer, bütün görevler, makamlar bizim için bir imtihandır. Bütün bu makamlar milletin bize emanetidir. AK Parti’de görev alan herkes, millete karşı sorumluluğunun bilincindedir.”

Haberin Devamı

CHP’ye yüklendi

Yıldırım CHP’ye şu sözlerle yüklendi: “Milli ve yerliyseniz niye gocunuyorsunuz, buyurun siz de katılın. Tekliften belli ki memnun olmamışlar, canları sıkılmış. Biri çıkmış diyor ki ‘cumhur ittifakı ahlaksız teklif.’ Yahu bu nasıl bir kendini bilmezlik. Sen cumhur ittifakına, milletin adının geçtiği böyle bir yere bu benzetmeyi nasıl yaparsın? Bunlar fikir üretemeyince asabileşiyorlar, kabalaşıyorlar, çirkinleşiyorlar.” CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 partiyle ittifak yaptığını söyleyen Yıldırım “Şimdi ne diyor? İttifak yapmak, cumhur ittifakı yapmak ahlaksız bir teklifmiş. Hadi oradan be. Aynı şekilde 16 Nisan oylamasında hayır cephesi kuranlar, ittifak yapanlar, bölücülerle bölücü sevicilerle beraber çalışanlar bunlar değil miydi? Ne çabuk unuttunuz?”

Bugüne kadar korsan olarak yapılan ittifakların yasal hale getirileceğini belirten Yıldırım, “Onların anlayacağı dille söylüyorum yani hodri meydan diyoruz, buyurun er meydanına diyoruz. Bizim milletimize güvenimiz tam. Biz 16 yıldır milletten karne alıyoruz. 16 yıldır ‘barış, kardeşlik, tek Türkiye’ dedik. Belli ki bundan rahatsız olanlar var. Varsın olsunlar. Bize saldırıyorlar. Varsın saldırsınlar. Malatyalıların güzel bir sözü var Malatyalıların bu güzel sözüyle bunlara bir cevap verelim mi? ‘Ağaçtan maşa, aptaldan paşa olmaz.’ İktidar, milletin desteğiyle Malatya’nın desteğiyle olunur. Millete tepeden bakmakla iktidar olunmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar