Siyaset ‘İttifakta devrim yaptık’

‘İttifakta devrim yaptık’

25.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eskiden ittifakların seçimden sonra yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Biz bu konuda da devrim yaptık. Milletimiz sandığa gittiğinde kimin kiminle yürüdüğünü görüyor. Bu CHP, İstiklal Marşımızı söylemeyenlerle ittifak halinde. İYİ Parti de ne yazık ki bunlarla beraber” dedi

‘İttifakta devrim yaptık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisin Kayseri mitingine katıldı. Konuşmasına yöre şivesiyle “Nasılsınız gadasını aldıklarım” diyerek başlayan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

SANDIKLARA GÖMECEĞİZ: AK Partili ve MHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Bu birliğimiz beraberliğimiz zillet ittifakını çökertecek. Nasıl terör örgütlerini açtıkları çukurlara gömdüysek şimdide de sandıklara gömmeye hazır mıyız?

İTTİFAKIN TEMELİ ESKİLERDE: Türkiye’de partiler eskiden koalisyon, ittifak kurarlar ama seçimden sonra kurarlardı. Seçimde partiler birbirini hırpalar sonra da birlikte çalışma yolunu arardı. Biz devrim yaptık. Siyasetin mecrasını toptan değiştirerek ittifakları seçim öncesine aldık. Milletimiz kimin kiminle yol yürüdüğünü biliyor, kararı ona göre veriyor. Türkiye’yi bu noktaya ülkemizin son 5-6 yılda yaşadığı hadiseler kaçınılmaz olarak getirdi. MHP ile Cumhur ittifakı kurduk. Aslında bu ittifakın temelleri çok daha gerilere uzanır. Bu kardeşlerimizle Çanakkale ve Yemen türkülerini hüzünle söylerken; Arif Nihat Asya, Necip Fazıl’ın Mehmet Akif’in şiirlerini okurken zaten ittifak içindeydik. İstiklal Marşımızı aynı kararlılıkla okuyorduk. Bölücü terör örgütü ile yapılan mücadelede bu ittifak hep vardı. CHP kiminle ittifak halinde? İstiklal Marşımızı söylemeyenlerle ittifak halinde. Bayrağımızı duvara asmayanlarla, BDP, HDP ile beraber. İYİ Parti de ne yazık ki bunlarla. Biz buna üzülüyoruz. Kim kiminle yürüyor bu önemli.

Haberin Devamı

411 EL CUMHUR İTTİFAKI DİYORDU: Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, başörtü konusunda, Anayasa değişiklilerinde yine Cumhur ittifakı vardı. ‘411 el kaosa kalktı’ manşeti atmışlardı. O 411 el Cumhur İttifakı diyordu. 367 garabetini aynı ittifakla bozduk. Bazı konularda sıkıntılar olabilir, aştık.”

ÖĞREN DE GEL: Bütün piknik alanları, ormanlık alanlar bunların hepsi milletin bahçesi niye ayrımcılık yapıyorsunuz diyor, CHP’li aday. İstanbul’un adayı. Bu işten anlamıyor. Dersine iyi çalış öğren de gel. Millet bahçesinin projesinin esprisi farklı. Millet, millet; illet değil. Herkes gelebilir. Herkese kapılar açık. İçine de millet kıraathanesi yapacağız. Gençler gelecek çayını kekini alacak. 24 saat açık.

KÜRDİSTAN DİYE BÖLGE Mİ VAR?: Tüm milletime sesleniyorum; CHP’nin, Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü destekçisi olan partiyle nasıl sırt sırta olduğunu gösterelim. Geçen gün beraber oldukları partinin eş başkanı ne diyor biliyor musunuz? “Biz Kürdistan’da oylarımızı HDP’ye vereceğiz.” Türkiye’de Kürdistan diye bölge var mı? Bu Bay Kemal bu açıklamayı yapanlarla nasıl oluyor da beraber oluyor. Bu İYİ Parti nasıl oluyor da bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber yürüyor. Ben milletime bunu hatırlatmak istiyorum. 31 Mart’ta gelin bunlarla dersini toptan verelim. Hale bak! “Kürdistan’da oylar HDP’ye, Batı’da da AK Parti’yi ve MHP’yi yok etmek için çalışacağız” diyor. Öyleyse biz daha çok çalışacağız ve bunları sandığa gömeceğiz.

Haberin Devamı

Deniz gibi baraj

“Birileri Kayseri’ye deniz getireceğiz diyordu” diyen Erdoğan, “Onlar getiremedi biz deniz gibi baraj yaptık” diye konuştu.

Mabel Matiz’e başsağlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mabel Matiz olarak bilinen şarkıcı Fatih Karaca’ya, 66 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi babası Ali Karaca için başsağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan, “Ölüm mukadderdir, kader planında da ne varsa tabii o olacak” dedi.


‘İttifakta devrim yaptık’

‘Bu çapsızlar birbirini buldu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Hatay İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. CHP’ye yüklenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR: CHP’nin ambleminden korkanlar, neden korkuyor? Çünkü o amblemin ‘çöp, çamur, çukur’ olduğunu çok iyi biliyorlar. O amblemin ‘yokluk, yoksulluk, yolsuzluk’ olduğunu gayet iyi biliyorlar. O amblemin ‘bakımsızlık, başarısızlık, becerisizlik’ demek olduğunu çok iyi biliyorlar. Yokluk, yoksulluk ve yasaklar vardı. Hemen aldık ve pırıl pırıl bir İstanbul meydana getirdik ve şu andaki İstanbul’a öyle geldik.

İŞ BİLMEZLİK BUNLARIN KARAKTERİ: Beceriksizlik, kifayetsizlik, iş bilmezlik bunların karakteri olmuş. Tencere yuvarlanır kapağını bulurmuş, bu çapsızlar da birbirlerini buldular. Yürüyen merdivene tersten binen, Kağıthane’ye ‘Kağıttepe’ diyen, seçimlerde oyunu dahi kullanamayan gaf ebesi bir genel başkana böylesi bir ittifak yakışır.

ANKARA’YA SIKIŞTILAR: Ana muhalefet, Ankara’ya sıkışıp kalmışken, biz bugün 16’ncı il mitingimizi gerçekleştirdik. Millet, dikkat edin 33 gün sonra sandığa gidecek, beyler hala Ankara’da liste savaşı veriyor. Gerçi, onu bile doğru düzgün beceremiyorlar. Her seçimi muhakkak ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Aday listelerini dahi zamanında seçim kuruluna teslim edemiyorlar. HATAY AA