Siyaset İYİ Parti adayları yarın ‘ant’ içecek

İYİ Parti adayları yarın ‘ant’ içecek

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  yarın 11.00’de ATO Congresium’da düzenlenecek törenle yerel seçim beyannamesini açıklayacak, yerel seçim yarışına girecek İYİ Parti’li adayları tanıtacak.

İYİ Parti adayları yarın ‘ant’ içecek

Tören nedeniyle İYİ Parti’nin her salı TBMM’de düzenlenen haftalık grup toplantısı yapılmayacak. Edinilen bilgiye göre; Akşener, konuşmasında, Türkiye’yi “İYİ Belediyecilik” ile tanıştıracaklarını belirtecek. Akşener, “İYİ Partili Belediye Başkanı’nın partisine, etnik kökenine, inancına bakmadan, herkese eşit ve hakkaniyetle hizmet edeceğini” söyleyecek.

Haberin Devamı

Toplantıda, “İYİ Belediyecilik, İYİ Gelecek” başlığıyla açıklanan 2019 Yerel Seçim Manifestosu’ndan başlıklar da okunacak. Adaylar, kendilerine imzalattırılan yemin metni niteliğindeki “andı” hep bir ağızdan okuyacak.

Yerel seçime Millet İttifakı kapsamında giren İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan il genel meclisi seçimlerine ilişkin kriz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın açıklamasıyla son buldu. Aydın, İYİ Parti’nin yerel seçimde büyükşehirler dışındaki 51 ilde İl Genel Meclisi seçimine tek başına girme kararı aldığını açıkladı. Aydın 81 il başkanlığına gönderdiği genelgede “İYİ Parti, İl Genel Meclisi seçimlerine kendi adayları ve kendi bayrağı ile tek başına katılacak” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan İYİ Parti 32’si ilçe, 24’ü belde olmak üzere 56 belediye başkan adayını daha açıkladı. Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, İYİ Parti, aralarında Afyonkarahisar, Bursa, Erzurum, Konya, Mersin ve Yozgat’ın da bulunduğu bazı illerin ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirledi.

Kınay ve Aslan aday

Akşener, oyuncu Emre Kınay’ı Kadıköy Belediye Başkan adayı, Mehmet Aslan’ı da Kağıthane Belediye Başkan adayı olarak belirledi. İYİ Parti’nin CHP ile yerel seçime yönelik yaptığı güç birliği kapsamında Kağıthane’de CHP, İYİ Parti’yi destekleyecek. Kadıköy’de ise iki parti ayrı adaylar çıkartacak.