Siyaset İzmir Ak Parti’nin kalesi olacak

İzmir Ak Parti’nin kalesi olacak

01.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şu anda Ankara dışında sadece İstanbul’da bulunan Başbakanlık ofisinin İzmir’de de açılacağını söyleyen Davutoğlu, “İzmir’i tekrar Akdeniz’in en büyük şehri yapmaya kararlıyız” dedi

İzmir Ak Parti’nin kalesi olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’de Başbakanlık ofisi açılacağını ve konukların bazılarını İzmir’de kabul edeceğini açıkladı. Davutoğlu, bu kararının sebebini de, “Güzel İzmirimiz yerel yönetimlerin etkisizliği altında zor günler yaşadı. Akdeniz’in merkezi olsun istiyoruz. İzmir adı bilinsin, duyulsun” sözleriyle açıkladı. Davutoğlu, dün partisinin İzmir İl Kongresi’ne katıldı. Başbakan olarak İzmir’e ilk kez gelen Davutoğlu, kongrenin yapıldığı salonda coşkuyla karşılandı. Havaalanından spor salonuna kadar giden yolda ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Spor Salonu girişinde Davutoğlu mehteran takımı tarafından karşılandı. Kongreye Kosova ve Bulgaristan’dan da milletvekilleri katıldı. Konuşmasında Adnan Menderes’e de selam söyleyerek başlayan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
- 26 MİLYAR LİRA YATIRIM: İzmir hiç kimsenin kalesi değildir; milletimizin, istiklalin kalesidir. İstikbalin teminatı olan Ak Parti’nin kalesidir. İzmir’i bilmeyen tarihimizi bilemez. Cakabey’den Hasan Tahsin’i ayıramayacaklar. Çağdaşlaşma hareketleri başladığında İzmir yine öncülük etmiş. Demokrasimiz burada netleşti. Ak Parti iktidarları İzmir’e 26 milyarlık yatırım yaptık. Yerel yönetimlerdeki zaaflara rağmen İzmir’i çağdaş şehir haline getirmek için CHP’nin zaaflarına rağmen İzmir’i hep başımızın tacı bildik. İzmir’i tekrar Akdeniz’in en büyük şehri yapmaya kararlıyız.
- İZMİR’E BAŞBAKANLIK: Size bir müjde vereceğim. Ankara dışında Başbakanlığın bir tek İstanbul’da ofisi var. Seçimden sonra İzmir’e de başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir’de yapacağız. Sebebi şu; o güzel İzmirimiz yerel yönetimlerin etkisizliği altında zor günler yaşadı. Akdeniz’in merkezi olsun. Ayda en az birkaç günümü geçireceğim. Sembol şehrimizdir, ufuk şehrimizdir, siyasetimizin de merkez şehri olacak. İzmir-İstanbul otoyolu tamamlandığında İzmir Başbakanlık ofisimizin bulunduğu şehir olarak Osmanlı payitahtı ile buluşacak. İzmir’in adı bilinsin, duyulsun. İzmir Ankara hızlı tren bitince Cumhuriyetimizin başkenti ile buluşacak. Selçuklu başkentinde doğmuş olan Konyalı Ahmet, İzmir’i, İstanbul’u, Konya’yı buluşturacak.
- BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ: Şimdi CHP’ye bir cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? Cumhuriyetin temeli cumhurdur. Yani millettir, milletten kopuk olanlar cumhuriyetçi olamaz. Bizim kuralımızda 25 saat çalışmak var. İzmir’i ayağa kaldırmaya hazır mısınız. İzmir’i Ak Parti bayrağı altında yürütmeye hazır mısınız? Haziran 2015 seçimlerinde İzmir de birinci parti inşallah Ak Parti olacak.
- KIYIDA DAĞDA AK PARTİ VAR: CHP, Doğu’da var mı, İç Anadolu’da yüzde 5’i geçebiliyor mu? MHP doğuda var mı? HDP İç Anadolu’da var mı? Doğuda, batıda Trakya, Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Akdeniz’de olan yegane parti kim; Ak Parti. Kıyılarda dağlarda kim var; sadece Ak Parti var. Ey CHP, İzmir’de cumhuriyetçilik yapmayacaksın Anadolu’nun her yerinde cumhur ile buluşacaksın.
- CUMHURİYETÇİ OLAMAZ: Nasıl Türkiye’de Cumhuru kucaklıyorsak, Balkanları da kucaklıyoruz. Cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı göstereceksiniz. Şimdi CHP tarihine bakın. 60 ihtilali, 28 şubat arkasında onlar var. Son olarak 17-25 Aralık kumpaslarıyla milli iradeyle işbaşına gelmiş hükümeti, Başbakanımız o zaman Recep Tayyip Erdoğan’ı, ‘dönemin başbakanı’ diye adlandıran paralel çeteyle işbirliği yapanlar cumhuriyetçi olamaz. Kılıçdaroğlu cumhurun değerlerine güvenip sığınabilseydi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olurdu.
- BAHÇELİ’NİN DEVRİ İKTİDARINDA: Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyet kurmadan önce cumhuriyetin ekonomik temelini burada attı. Ama ondan 80-85 yıl sonra 90’larda Türkiye IMF’den gelecek 1 milyon dolara muhtaç oldu. Bugün IMF’ye borç veren Türkiye var. Milliyetçilik lafla olmaz. Bahçeli’nin devri iktidarında, dışarıdan gelen silaha muhtaçtı. Şimdi milli savaş uçağını yapacağız.
- BAYRAKLAR TESLİM EDİLECEK: Milliyetçilik anlayışımız şu veya başka gruplarla işbirliği yapıp milleti vatanı bölme ayrıştırma davası değildir. Millet anlayışı herkesi bir ve eşit gören özgür gören demokrasiye bağlı gören anlayışın adıdır. Balkanlara gittiğimde bizden bayrak istediler. Bayrak, Kuran ve Türkçe sözlük gönderilecek. Son Bakanlar Kurulu’nda kararı aldık, 1 ay içinde teslimatlar başlayacak.
MHP’den transfer
İzmir’in Kiraz ilçesinin MHP’li başkanı Saliha Özçınar Şengül de Ak Parti’ye geçti. Davutoğlu, “Kiraz’da da Ak Parti anlayışı egemen olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu karşıladı

Davutoğlu’nu İzmir’de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Mustafa Toprak’ın yanı sıra CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ da karşıladı. Aralarında gerilim olduğu iddia edilen Binali Yıldırım ve Davutoğlu kameralara birlikte poz verdi.

Yıldırım da katıldı

Kongreye İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da katıldı. Başbakan Davutoğlu ve Yıldırım’ın arasının açık olduğu yorumları yapıldığından beri Davutoğlu, Yıldırım ile kameralar önünde ilk kez poz vermiş oldu.