Siyaset İzmir Alsancak Stadı’na ‘Mustafa Denizli’ adı

İzmir Alsancak Stadı’na ‘Mustafa Denizli’ adı

27.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 yıllık ara sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tamamen yenilenen, modern yüzüyle Türk futbolunun en tarihi ve sembolik spor tesislerinden İzmir Alsancak Stadı’nın açılışını da gerçekleştirdi.

İzmir Alsancak Stadı’na ‘Mustafa Denizli’ adı

Açılış kurdelesini Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, protokol ve altyapı oyuncularıyla birlikte kesen Erdoğan, stada “İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı” ismini verdiklerini açıkladı. Erdoğan, “Herhangi bir sıkıntıya mahal vermeden Altay ve Altınordu burayı birlikte, kardeşçe kullanacaklar. İçeride ayrıca kapalı alanlarda da gençlik merkezi yer alıyor. Burada sadece futbol değil gençlik merkezinde kitap da okuyabilecek, çalışmalarınızı da yapabileceksiniz” dedi.

Haberin Devamı

Açılışın ardından Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üzerinde isminin yazılı olduğu siyah-beyazlı formayı hediye etti. Altaylı altyapı oyuncuları ve takımın kadın futbol takımı oyuncularıyla da yakından ilgilenen Erdoğan, genç sporcuların imza isteklerini kırmadı. Genç sporculara da kurdele kesimi için makas dağıttıran Erdoğan, bu makasları özellikle günün anısına saklamalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından statta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve kulüp başkanlarıyla sohbet etti.

İzmir Alsancak Stadı’na ‘Mustafa Denizli’ adı

Alsancak stadı açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, spor kulüplerinin başkanları, STK temsilcileri de katıldı.

Haberin Devamı

İlk maç 1910’larda

İlk olarak 1910’lu yıllarda İzmir’de Rumların kurduğu Panionios Kulübü’nün maçlarını oynadığı arazide 1929 yılında tribünleri yapılan stat, yıkılmadan öncesi son şeklini 1971 Akdeniz Oyunları öncesinde aldı. Yıllarca kentteki tüm futbol kulüplerinin maçlarını oynadığı tarihi stat, 2014 yılında depreme dayanıksız raporu almasının ardından kapatıldı. Alsancak Stadı, çürük olduğu için kapanmadan önce en son 2013-2014 sezonu sonunda 27 Mayıs 2014’te TFF 2’nci Lig Play-Off yarı final rövanşında Göztepe ile Hatayspor arasındaki maça ev sahipliği yaptı. Son karşılaşmayı 9 bin 256 biletli seyirci takip etti. Yıkım çalışmaları 2015’te tamamlanan stadın yeniden inşaatı 9 Eylül 2017’de o dönem Başbakan olan Binali Yıldırım tarafından atılan temelle başladı. Milli Lig adıyla 1959’da başlayan Süper Lig’de ilk hafta İzmirspor ile Beykoz arasındaki maça ev sahipliği yapan Alsancak Stadı’nda ligin ilk golü, İzmirsporlu Özcan Altuğ tarafından 21 Şubat 1959’da atıldı.