Siyaset ‘İzmir - İstanbul 2 saat 50 dakika’

‘İzmir - İstanbul 2 saat 50 dakika’

06.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, dün İzmir’deydi

‘İzmir - İstanbul 2 saat 50 dakika’

Başbakan Binali Yıldırım, dün İzmir’deydi. İzmir’e büyük önem veren, her fırsatta soluğu İzmir’de alan, İzmir sevdalısı bir

‘İzmir - İstanbul 2 saat 50 dakika’
İzmir milletvekili olan Yıldırım’ı, dün sabah Adnan Menderes Havalimanı’nda kalabalık bir heyet karşıladı. Yıldırım kendisini karşılayanlara yaptığı kısa konuşmanın ardından yaklaşık 200 araçlık konvoy ile Menemen’e hareket etti. Menemen’de sıcak havaya rağmen Başbakan’ı coşkulu bir kalabalık bekliyordu. Yıldırım’ı burada, Menemen’in CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin çiçeklerle karşıladı. Şahin’in ilçe merkezinde astırdığı “Başbakanımız hoş geldiniz” pankartları, Ak Partililer tarafından takdirle karşılandı.
‘Projelere devam’
Törende ilk konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, İzmir’in tüm projelerinin Başbakan Yıldırım’ın destek ve himayesinde tek tek yerine getirildiğini söyledi, “Sadece 35 proje ile yetinilmeyecek” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Yıldırım, İzmir’e ve ilçelerine yaptıkları yatırımları dile getirdi. Meydanda, “İzmir senin uğurun, sen İzmir’in gururusun” pankartlarını gören Yıldırım, “İzmir güzel, Aliağa güzel, Menemen güzel” sözleriyle konuşmasına başladı.
‘Altısı hayata geçti’
76 kilometrelik Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun temelini atmaya geldiklerini belirten Yıldırım, “Ülkemizi otoyollarla donatıyoruz. Bugün Çandarlı’ya kadar uzanacak otoyolun temelini atıyoruz. Maliyeti 1.5 milyar lira. Çok yakında hızlı tren Bergama’ya ulaşacak. Güzel İzmirimiz her türlü yatırımı fazlasıyla hak ediyor. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yapmış olduğu 1.8 milyarlık 101 projeyi hizmete açıyoruz. Ardından ülkemizin en büyük kentsel dönüşüm projesini Karabağlar’da başlatıyoruz. Biz, söz verdiğimiz zaman yerine getiririz. 35 proje sözü vermiştik. Bunlardan altısı hayata geçti. Diğerleri de yolda. Önümüzdeki yıl İzmir-İstanbul Otoyolu bitmiş olacak. Benim İzmirli hemşerilerim, Bornova’dan aracına binip 2 saat 50 dakikada İstanbul’a ulaşmış olacak. Bu çok büyük bir hizmet. Ayrıca Ankara-İzmir hızlı tren projesi de tüm hızıyla sürüyor. 2019’da seferler başlayacak. İki kent raylı sistemle 3.5 saate inecek. Bugünkü İzmir’deki üç projenin maliyeti, yaklaşık 4 milyar lirayı buluyor. Sizlerden 16 Nisan’daki referandumdan ‘evet’ bekliyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.
‘Engel çıkarmayın yeter’
Çandarlı Otoyolu’nun temelini atan Yıldırım, daha sonra Alsancak Spor Salonu’ndaki Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 101 projesini hayata geçirdi. Ardından Karabağlar’a geçen Yıldırım, burada da Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlattı. İzmir’de gördüğü ilgiden bir hayli memnun olan Yıldırım, “Bizim çok büyük hedeflerimiz var. Yeter ki engel çıkarmayın, gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz” dedi.

Yazarlar