Siyaset Kadıköy direnen bir semt

Kadıköy direnen bir semt

25.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’den ön seçime girecek olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk başarılı bir sınav verdiğini ve hükümete direndiğini vurguladı.

Kadıköy direnen bir semt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dahi İzmir’den ön seçime katılacağı CHP teşkilatlarında büyük hareketlilik var. Pazar günü gerçekleşecek ön seçimde milletvekili adaylığı için yarışacak isimlerden biri de eski Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk.
İstanbul 1. bölgede 170 aday arasından ilk 5’e girmeye çalışacağını kaydeden Öztürk, “Ön seçim düzenlenecek olması bütün CHP teşkilatını ayağa kaldırdı. CHP’nin bütün ilçe temsilciliklerinde inanılmaz bir hareketlilik var. CHP, seçimin bu antrenman bölümünü en güzel şekilde götürüyor. İstanbul için 29’unda antrenman bitecek ve esas maç hazırlıkları başlayacak.
Her aday arkadaşımızın şansı eşit diyebilirim. Fakat biz Kadıköy’de CHP’nin oylarını yüzde 20’lerden yüzde 70’lere çıkardık. Temel amacımız da partinin oylarını yüzde 50’lere taşımak. Biz halkın sorunlarına çözüm üreten, çözümleri halkla paylaşan, umudun partisi olmak istiyoruz.
‘Sıradan değilim’
Amacımız hep beraber el ele partiyi iktidara götürmek. Türkiye çok gerildi. Türkiye artık bu horoz dövüşünden bıktı. Yeni örgütten gelen arkadaşlar daha barışçıl, daha kucaklayıcı bir dil kullanıyorlar. Ben bu seçimlerin CHP’ye çok kan vereceğini, Türkiye’ye çok katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
Belediye Başkanlığı sırasında başarılı bir sınav verdiğini kaydeden Öztürk, “Ben sıradan bir belediye başkanı olmadım. Hükümete rağmen direnen, tavır koyan davranışlarım vardı. Örneğin Kadıköy’de sağlık hizmetlerinin tamamını ücretsiz verdik. Bundan dolayı bana 334 bin TL borç çıkartıldı. Sonrasında öğrenci yurtları açtık, bununla ilgili Sayıştay 1 milyon TL borç çıkarttı. Hem umudu yeşerttik hem direnci yükselttik. Kadıköy direnen bir semt. Biz Kadıköy’e kültür verdik, sanat verdik. Şu anda İstanbul’un tek operası Kadıköy’de, resim sergi salonları, tiyatrolar hepsi Kadıköy’de. Tüm bunları Türkiye’de niye yapmayalım?” diye konuştu.