Siyaset Kadın çalışan sayısı son 12 yılda yüzde 75 arttı

Kadın çalışan sayısı son 12 yılda yüzde 75 arttı

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de iş dünyasında kadın varlığını güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Haliç Kongre Merkezi’nde 13. Geleneksel iftar yemeğini verdi.

Kadın çalışan sayısı son 12 yılda yüzde 75 arttı

(İftara Aile Bakanı Kaya, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören ile kızı Yelda Demirören ve TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut da katıldı.)

Haberin Devamı

İftara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanı sıra Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören ve kızı Yelda Demirören, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve kızı Nida Bulut Bozkurt, Kezban Hatemi, Demet Sabancı Çetindoğan, Vuslat Doğan Sabancı ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Önemli mesafe

İftarın ardından konuşan Bakan Kaya, “Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kadınlarımızı güçlendirmek amacıyla yürüttüğümüz etkin politikalar ve projeler sayesinde, kadınlarımızın işgücüne katılımında, girişimciliğinde ve istihdamında önemli mesafeler kat ettik” dedi. Son 12 yılda kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 23.3’den yüzde 33.3’e yükselttiklerini belirten Kaya şöyle devam etti: “2023 hedefimiz bu oranı yüzde 41’e taşımaktır. 2005’te yüzde 20.7 olan kadın istihdam oranını 2017’de yüzde 28.8’e yükselttik. Son 12 yılda, kadın çalışan sayımızı yüzde 75 arttırdık. Sadece son bir yılda, kadın girişimci sayımızı yüzde 10 arttırdık. İnanıyorum ki, 24 Haziran’da milletimizin iradesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihi 2023 yürüyüşümüze destek yönünde olacaktır. İnanıyorum ki sizler de, bu tarihi yürüyüşe omuz vereceksiniz.”

Haberin Devamı

TİKAD’ın farkı

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut da yaptığı konuşmada “TİKAD Yatırım A.Ş’nin temel ayırıcı özelliklerinden birisi, kadın işletmelerine sadece finans desteği sağlayıp kenara çekilmemesidir. Söz konusu seçili işletmelere mentorluk ve network desteği de vererek, şirketi adeta sahiplenecek, o işletmeyi elbirliğiyle büyüterek, iş hacmini ve istihdam kapasitesini arttıracaktır” dedi.