Siyaset Kadın dayanışması kazandırdı

Kadın dayanışması kazandırdı

02.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bilecik’in 4 bin 592 seçmeninin bulunduğu Pazaryeri ilçesi bu seçimlerde ilginç bir rekabete sahne oldu.

Kadın dayanışması kazandırdı

17 sandıklı ilçede seçimlere AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, BTP, Saadet Partisi ve bağımsız aday Zekiye Tekin katıldı. Kıran kırana geçen seçimlerde, Tekin bütün siyasi partileri geride bırakarak oyların yüzde 40.83’ünü almayı başardı. Bin 596 oy alarak seçim maratonunu kazanan Tekin, Türkiye’nin ilk kadın bağımsız başkanı oldu. Tekin, en büyük desteği ‘kız kardeşlerim’ dediği kadınlardan aldı.

Haberin Devamı

‘Kadının gücü’

Tekin’i başkanlığa götüren olay ise, geçen eylül ayında yaşandı. Pazaryeri Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü görevlisi olarak çalışan Tekin’in görev yeri, iddialara göre belediye başkanı Muzaffer Yalçın tarafından değiştirildi. Bunun üzerine Tekin bir süre sonra istifa etti. Siyasete atılan Tekin, seçimlere bağımsız aday olarak girdi. Özellikle kadınların büyük destek verdiği Tekin, “Çok zorlu bir süreç atlattık. Ama sandıkta kadının gücünü desteğini hep beraber gördük. Kadının nasıl dik durabildiğini, nasıl istediğini yapabileceğini göstermek adına hep birlikte çok güzel bir adım attık. O yüzden çok mutluyum çok gururluyum” diye konuştu. Destek veren herkese çok teşekkür ettiğini belirten Tekin, “Artık tüm küskünlükleri, kırgınlıkları geride bırakıp ilçemize hizmet etmeye hazırız” dedi. Tekin, bağımsız aday olmadan önce AK Parti’den aday adayı olmuştu.

Haberin Devamı

AK Parti’den aday olan eski belediye başkanı Muzaffer Yalçın seçimlerde oyların yüzde 26.07’sini alabildi. MHP adayının oy oranı ise yüzde 21.35’te kaldı.

Yazarlar