Siyaset Kadınlar zor sorularla altılı masayı terletti

Kadınlar zor sorularla altılı masayı terletti

05.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Altılı Masa”nın hukukçu kurmayları, geçen hafta SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlikte, kadın hareketiyle buluştu.

Kadınlar zor sorularla altılı masayı terletti

 

HANDE ATILGAN Ankara - Dernek Kurucu Başkanı Gülseren Onanç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen çevrim içi toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya katıldı. Etkinliğe yoğun katılım gösteren kadınlar, temsilcileri sorularıyla zorladı.

Haberin Devamı

Yanıtlara ikna olmadılar

“Türkiye’nin demokrasi inşasında kadınların yeri ne olacak?”, “Kadın politikaları ne olacak?”, “Cumhurbaşkanı adayında aranan özellikler neler?”, “Kadınların yönetimde temsili nasıl eşitlenecek?” gibi sorularla başlayan tartışmada parti temsilcileri, “Kadın haklarında temel ilkelerde uzlaştık” diyerek, güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metnine işaret etti. Ancak parti temsilcileri, “Kota kuralının siyasetinin her kademesinde uygulanması, ilkokul 1. sınıftan itibaren müfredata İnsan Hakları ve Kadın-Erkek Eşitliği derslerinin de eklenmesi” gibi önemli vaatlere karşın, siyasetteki temsil sorunu, şiddetle mücadele, LGBTİ+ hareketi ve İstanbul Sözleşmesi gibi kritik başlıklarda katılımcı kadınları ikna edemedi.

Haberin Devamı

Altılı Masa’nın pek çok komisyonunda kadınların yer aldığına dikkati çeken temsilciler, hukuk alanındaki çalışan ve etkinliğe katılan tüm temsilcilerin erkek olmasının “tesadüf” olduğunu savundu.