Siyaset Kanıtlasın, siyaseti bırakırım

Kanıtlasın, siyaseti bırakırım

10.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP MYK’da Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin hastanede PKK’lı ziyaret ettiğine yönelik açıklamalarına tepki göstererek, “Hayasızca yalan söylüyor, kanıtlasın, siyaseti bırakırım” dediği kaydedildi...

Kanıtlasın, siyaseti bırakırım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde yaşadığı olayların ardından iftarda bir grup gaziyle bir araya geldi. “Bugün bir olay yaşadım” diyen Kılıçdaroğlu’na bir gazinin, “O size değil bütün gazi ve şehit yakınlarına yapılmış hakarettir” dediği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında dün gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu toplantısı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda, Kılıçdaroğlu’na önceki gün yönelen saldırı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirileri, Almanya Parlamentosu’nun Ermeni soykırımını kabul eden karar tasarısı ile Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesi yönündeki çabaları gündeme geldi.

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, kendisine, “dili sürçmüştür” diyerek, dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi için imza toplama girişimlerini sürdüreceği mesajı veren Sağlar’a, “Ben ne söylediğimi biliyorum. Antalya’da da aynısını söyledim. Televizyon programında da aynısını söyledim. Arkadaşı son kez uyarın, bu girişimine devam etmesin” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun partili grup başkanvekillerini Sağlar ile görüşmesi konusunda görevlendirdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun önceki gün İstanbul’da bir şehit cenazesine kendisine yönelen mermili saldırıya ilişkin olarak da, “Şehit olanların çoğu bizim partililerimizin çocukları. Hem kendi çocuklarımız şehit oluyor hem bizi yuhalatıyorlar. Akan kanın sorumlusu 14 yıldan beri ülkeyi yönetenlerdir. Bunu, her fırsatta söyleyeceğiz. Saray, kendisine taşeron olarak mafyayı kullanıyor. Kendi yapamadığı işleri mafyaya havale ediyor. Mafya liderlerinin saraya girip çıktığını biliyoruz” dediği belirtildi.

‘Hedef gösteriyor’

Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın bir iftar programında, “Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütünün mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Neymiş, hastaymış. DHKP-C’liyi hastanede ziyaret edeceksin. Ben bunları milletimin iradesine havale ediyorum” sözlerine de sert tepki göstererek, “Bizi hedef gösteriyor. Hastanede bir tek mahkumu ziyaret ettiğimi kanıtlasın, siyaseti bırakırım, görevimden ayrılırım. Hayasızca yalan söylüyor. İftar sofrasında oruçken iftira atıyor, bir Müslüman bunu yapar mı?” dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, Almanya Parlamentosu’nda kabul edilen 1915 olaylarını Ermeni Soykırımı olarak tanımlayan karar tasarısına ilişkin olarak Ak Parti’yi suçladığı ve “Hiçbir girişimde bulunmadılar. Biz mektup yazınca akılları başlarına geldi” değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine yapılan saldırının ardından kendisine yalnızca bir Ak Partili ismin, “geçmiş olsun” telefonu açtığını belirterek, bu ismin eski TBMM Başkanı, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek olduğunu söylediği öğrenildi.

‘Genelkurmay Başkanlığı ağlama mercii değildir’

Toplantıda bazı MYK üyelerinin Erdoğan’ın iftar davetinde ağladığı objektiflere yansıyan Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’a tepki gösterdiği öğrenildi.
Bir MYK üyesinin, “Şehit cenazesinde ağlamıyor, Tayyip’in masasında ağlıyor. Kendisi ağlayacağına anaların ağlamasını engellesin” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun da önceki Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile böyle bir polemik yaşadığını anımsatarak, “Necdet Özel’i eleştirmiştim. Millet ağlamasın diye o göreve geliyor” dediği kaydedildi.
Kılıçdaroğlu’nun Emek Büroları’nın kurulmasından memnun olduğunu belirterek, “CHP nasıl kimsesizlerin kimsesiyse, Emek Bürosu da güvencesizlerin güvencesi, sendikasızların sendikası gibi davranacak” dediği kaydedildi.

KESK başkanıyla görüştü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikaların temsilcilerinden oluşan heyeti Genel Merkez’de kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen’in, İstanbul’daki cenaze töreninde Kılıçdaroğlu’na yönelik protestoyu provokasyon olarak nitelendirdiği ve lanetlediği, bu ziyareti de dayanışma göstermek amacıyla yaptığı öğrenildi. l ANKARA AA