Siyaset Karara maç gölgesi

Karara maç gölgesi

08.07.2010 - 08:34 | Son Güncellenme:

-Anayasa Mahkemesi’nin paket ile ilgili kararı Dünya Kupası maçlarının gölgesinde kaldı. Gece mesaisi yapan TBMM’de, milletvekilleri kuliste yer alan televizyonlarda Almanya ve İspanya arasındaki maçı izledi. Kuliste adeta mini stadyum oluşturan iktidar ve muhalefete mensup vekiller, Almanya ve İspanya maçını izlemeyi tercih etti.

Karara maç gölgesi

Anayasa Mahkemesi’nin paket ile ilgili kararı Dünya Kupası maçlarının gölgesinde kaldı. Gece mesaisi yapan TBMM’de, milletvekilleri kuliste yer alan televizyonlarda Almanya ve İspanya arasındaki maçı izledi. Kuliste adeta mini stadyum oluşturan iktidar ve muhalefete mensup vekiller, Almanya ve İspanya maçını izlemeyi tercih etti.

-MECLİS ÇALIŞMALARINA ARA VERDİ- Anayasa Mahkemesi’nden saat 20.00’da kararın açıklanacağının duyurulmasının ardından TBMM’de hareketli saatler yaşandı. TBMM Genel Kurulu’nda çalışmalara saat 20.00’de bir saat ara verildi. Milletvekilleri, kulislerde yer alan televizyonların önünde koltukları sıra haline getirdi ve kararı bekledi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklaması ise milletvekilleri arasında farklı yorumlara neden oldu. CHP’li vekiller karar karşısında ikiye bölündü. Bazı vekiller, itiraz ettikleri iki maddenin düştüğünü belirtirken, bazı vekiller de söz konusu maddelerin düşmediğini söyledi.

-AKP’DE YÜZLER GÜLDÜ AKP’li milletvekilleri kararı gülümseyerek izledi ve karardan memnun olduklarını ifade ettiler. AKP’li vekiller, vatandaşlardan cep telefonlarına "hayırlı olsun" mesajları geldiğini belirttiler.

-VEKİLLER MAÇI İZLEDİ- Anayasa Mahkemesi’nin kararını ise saat 21.30’da başlayan Almanya ve İspanya arasındaki Dünya Kupası maçı gölgede bıraktı. Hem iktidar hem muhalefet milletvekilleri maçın başlamasıyla birlikte kuliste yer alan televizyonların karşısında yerini aldı. Milletvekilleri, kuliste adeta mini bir stadyum oluşturarak maçı izlemeye başladılar