Siyaset Karayalçın: Gökçek'e acil yurdışı çıkış yasağı konulmalı

Karayalçın: Gökçek'e acil yurdışı çıkış yasağı konulmalı

12.03.2009 - 12:37 | Son Güncellenme:

.

Karayalçın: Gökçeke acil yurdışı çıkış yasağı konulmalı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Karayalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında acilen yurt dışına çıkış yasağı konulması gerektiğini söyledi.
CHP’li Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, her gün Melih Gökçek ve kurmayları hakkında yeni bir yolsuzluk, usulsüzlük ve mal varlıkları hakkında çeşitli iddialar ortaya çıktığını savundu. Karayalçın, “En son Gökçek’in ’umreye gidiyorum’ diyerek Dubai’ye gittiği iddiası cevapsız kalmıştır. Ortaya çıkan bütün bu iddialara doğru ve inandırıcı cevap verilmemektedir. Melih Gökçek ve oğullarının mal varlıkları ile uğraştıkları işler yaygın bir şekilde internette dolaşmaktadır. Ayrıca Osman Gökçek’in kayıp olduğu söylenmektedir. Bunları açık bir biçimde yanıtlamak yerine, gerçekleri gizlemeye çalışan Gökçek, bütün bu iddiaların kaynağıdırö dedi. Karayalçın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir belediye başkanının kendisi, oğulları ve üst düzey bürokratları hakkında bu kadar vahim iddialar ortaya atılmamıştır. Bazı bürokratları bu denli yolsuzluğa bulaşmış bir belediye başkanının bu konularda sessiz kalması düşündürücüdür.
İçişleri Bakanlığı acilen harekete geçmelidir. Melih Gökçek’in seçimi kaybedeceğini anlayınca Türkiye’yi terk edeceği yaygın bir söylentidir. Melih Gökçek, oğulları ve bürokratları hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmalıdır. Bütün bu iddialara karşı İçişleri Bakanlığı gerekli işlemleri başlatarak duruma el koymalıdır