Siyaset Kardeşliğin sihri aşktır

Kardeşliğin sihri aşktır

17.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu “İnsanlık yeniden güzelliği aramak zorunda. Mevlana’ya, Yunus’a, Hacı Bektaş’a yüzümüzü çevirip gönüllerimizi aşk merhametiyle yıkayalım. Kimseyi ötekileştirmeyelim” dedi

Kardeşliğin sihri aşktır

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 49’uncu Ulusal, 23’üncü Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve sanat etkinlikleri resmi törenine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Abdurrahman Savaş, CHP ve Ak Parti Nevşehir milletvekillerinin yanı sıra, DSP Genel sekreteri Uğur Türk, Avrupa ülkelerinden, Irak ile Bosna Hersek’den gelen Alevi-Bektaş binlerce kişi katıldı.
“Başbakan Kemal” sloganları arasında kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli, Mevlana ve Yunus Emre gibi gönül erenlerinin Anadolu coğrafyasına büyülü “aşk tohumu” ektiklerini söyledi. “Bu coğrafyayı zenginleştiren sihrin adı aşktır” diyen Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “Bu güzel toprakları kardeşliğe, kardeşçe yaşam biçimine çeviren elbette ki aşktır. Bu toprakların mayası aşkla yoğrulmuştur. ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ı yüzyıllar ötesinden kardeşliğimizin kimyasına hediye eden sevgi erenleridir, Anadolu erenleri. Onları gönlümüzün derinliklerinde koruyup, her zaman anacağız.”
Bu toprakların bünyesinden güzellikleri çıkardığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Eğer güzele bakmayı unutmuşsak, birbirimize sevgiyle bakmıyorsak, arayıp bulacağız. Referansımız; Yunusumuz, Mevlanamız, Hacı Bektaşımızdır. Onlar bize yön gösteriyorlar. Yeter ki bakmasını görmesini, aramasını bilelim. Yüzlerimizi Mevlana’ya, Yunus’a, Hacı Bektaş’a döndürmeli, gönüllerimizi aşk merhametiyle yıkanmalıyız. Kimseyi ötekileştirmeyelim. Dünyada, Türkiye’de barışı isteyelim. Barış yolumuz olsun.”

Bakan Yıldız: Bir olalım
Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni ziyaret eden ve tören sırasında protokol tribününde Kılıçdaroğlu ile yan yana oturan Bakan Taner Yıldız, “Bu toprakların rehberi” olarak nitelendirdiği Hacı Bektaş Veli başta olmak üzere tüm ehli beyti minnetle andığını söyledi. Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Bir olalım, diri olalım” sözüne bugün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Yıldız, “Bizler aynı inanç ikliminin aynı gönül ikliminin damlalarıyız. Bizler aynı toprağın hamuruyla mayalandık” dedi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da konuşmasında, Türkiye’nin çevresinde ateş, yangın ve gözyaşı olduğunu hatırlatarak, “Bu bataklığa girmemenin tek yolu, Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesidir. Yurt içinde ise terör belasının yarattığı huzursuzluk, kin ve düşmanlık ulusal bütünlüğümüzü bozarken, dış güçlerin bu konudaki oyunları, yurdumuzda yapay azınlıklar yaratmaları kabul edilemez” dedi.

Haberin Devamı

Kardeşliğin sihri aşktır

Bakan Yıldız (sakallı) ile Kılıçdaroğlu yan yana oturdu. Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen bir çocuk önce sarıldı, sonra kolunu boynuna atıp bir şeyler anlattı.
Fotoğraflar: DHA

Bakanlar yuhalandı
- Etkinliğe katılan Bakan Taner Yıldız, Ak Parti Nevşehir milletvekilleri Ebubekir Gizligider, Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk’ün adları anons edilirken, alanda bulunun bir grup tarafından yuhalandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı Cemil Çicek ve bazı bakanlardan gelen mesajları okunurken de yuh sesleri yükseldi. CHP’li milletvekillerinin isim ve telgrafları okunurken ise alkışlar yükseldi.
- Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, “Burası Hacı Bektaş-ı Veli’nin yurdudur. İncinseniz de incitmeyin. Lütfen, konuşmaları dinleyin. İster alkışlar, ister alkışlamazsınız. Ama, provokasyonlara gelmeyin” diyerek bakanlar ve milletvekillerinin yuhalanmasına tepki gösterdi.
- Şiir, öykü yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleriyle, araştırmacı yazar Rıza Zelyurt’a da 19’uncu Hacı Bektaş Dostluk ve Barış ödülü verildi.

Haberin Devamı

‘Halk zenginleşecek milletin vekili değil’
Hacıbektaş’taki etkinliğine katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra Gülşehir, Avanos ve Ürgüp ilçeleri ile Ortahisar ve Göreme beldelerinde otobüsten vatandaşları selamladı, esnafla sohbet etti. Avanos’ta halka seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de büyük sıkıntılar olduğunu ancak umutsuzluğa kapılınmaması gerektiğini söyledi. CHP lideri şunları söyledi: ”Bu millet 7 düvele karşı mücadele edip nasıl bağımsızlığını kazanmışsa hiç kimse meraklanmasın, Türkiye yeniden demokratik, özgür bir ülke haline gelecektir. Hiç kimsenin telefonlarının dinlenmediği, milletvekillerinin kaçırılmadığı, milletvekillerinin gazetecilerin hapse atılmadığı, herkesin düşüncelerini özgürce açıklayabildiği Türkiye’yi beraber sandıktan çıkararak birlikte kuracağız. Hedefimiz bu.”
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Umutsuzluğa yer yok. Çare milletin kendisidir. Beraber kazanacağız. Bizim sorunumuz işsizliktir, terördür, esnafın siftah yapamamasıdır, bizim sorunumuzla başkalarının sorunu farklıdır. Biz kendi ülkemize sahip çıkacağız. Önce halkımız zenginleşecek, milletin vekili değil.” Karayoluyla Ankara’ya gelen Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Siirt’in Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan piyade er Enes Çakırdoğan’ın Pursaklar’daki babaevini de ziyaret etti.