Siyaset Kasımpaşa’nın ‘K’ harfi bile olamazsın

Kasımpaşa’nın ‘K’ harfi bile olamazsın

27.07.2010 - 01:41 | Son Güncellenme:

12 Eylül’de sandıklara sahip çıkın. Bunlar her şeyi yapabilir. Yalan söyleyen, kul hakkı yiyen seçim sandığına da el atar

Kasımpaşa’nın ‘K’ harfi bile olamazsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “12 Eylül’de sandıklara sahip çıkın. Bunlar her şeyi yapabilir. Yalan söyleyen, kul hakkı yiyen seçim sandığına da el atar” dedi. CHP lideri, Erdoğan’ın sözünde durmadığını ileri sürerken, “Beyefendi ‘Biz Kasımpaşalıyız’ diyordu. Sen Kasımpaşa ’nın ‘K’sı bile olamazsın. Kasımpaşalılar yiğittir, verdikleri sözün arkasında dururlar” diye konuştu.
Karayoluyla Ordu’ya gelen Kılıçdaroğlu il sınırında 300 araçlık konvoy tarafından karşılandı. Yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu “Recep’in ezberi bozuldu. Kurultay’dan sonra kimyası da bozuldu, şimdi ağzı bozulmaya başladı” dedi. K ılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Yüce Divan’dan kaçmak için milleti alet ediyorsun. Dokunulmazlıklar var mı Anayasa’da? Recep bey niye dokunulmazlıkların arkasına saklanıyor? Söz verdi değil mi kaldırmak için? Söz verip sözünü tutmayan adama, onun deyişiyle söyleyeyim; ‘yalancı’ derler. Recep bey yalan dünyası üzerine kurulu. Ona dersini vereceğiz. Onun yalanlarından ansiklopedi çıkaracağım. Nerede ne yalan söyledi, gün gün saat saat vereceğim. Millete ‘biz garibiz, mağduruz’ dediler. Bırak da bu millet de havuzlu villada otursun. Ne günahı var milletin?”

İhanetin belgesini ortaya çıkar
“İhanet” tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İhanetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan git (Necmettin)Erbakan’a sor. Sen ona nasıl ihanet ettin? Ama madem ki ihanetten söz ettin, sen vatana ihanet ettin mi, etmedin mi önce onun cevabını ver bakalım. Belki hafızası yeterli olmayabilir. Recep Bey’e Ordu Meydanı’ndan hatırlatıyorum; Dubai’de Ali Babacan, attığı imza ile Türkiye’ye ihanet etti mi etmedi mi? O senin Bakanın mı, değil mi? Sen bir milyar dolara Türkiye’yi pazarlamaya kalkıyorsun, sonra kalkıp ihanetten bahsediyorsun. Sen ülkeye ihanet ettin, ülkeye... Korkmuyorsan ihanetin belgesini açıkla. Niye gizliyorsun Dubai anlaşmasını... 1 milyar dolara ülke pazarlanır mı? Bize yetki verin, bize izin verin, bu ülkeye ihanet edenleri Yüce Divana çıkaralım.
Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge de katılarak 15 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu “Eğer sizi aldatırsam siyaseti bırakırım” dedi. Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu “Recep Bey’e yetki verdiniz helvayı yaptı ama kendisi yedi millete bir şey vermedi” diye konuştu. Bafra ilçesine de geçen Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle ilçede tur atıp vatandaşları selamladı.

Şehit eşinin gözyaşları
Kılıçdaroğlu’nun parti otobüsüne binen İstanbul Halkalı’da şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Boşnak’ın eşi Emel Boşnak, şikayetlerini dile getirdi.
Gözleri dolarak, Kılıçdaroğlu’na yaşadığı acıyı anlatan Boşnak, “Hastaneye gittim. ’Sosyal güvencen bitti’ dediler. ’Şehidini toprağa verdin. Al reçeteni git’ dediler. Onunla birlikte askerlik yaptım. 5 şehir gezdim, 12 ev düzdüm. Ben ev istemiyorum. Şehidimin kanı yerde kalmasın” diye konuştu.

Yazarlar