Siyaset Katliamı öven mesajlar için yargıya çağrı

Katliamı öven mesajlar için yargıya çağrı

03.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Reina’ya düzenlenen terör saldırısını sosyal medyada öven mesajlar için suç duyurusunda bulundu.

Katliamı öven mesajlar  için yargıya çağrı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, 27 sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan yorumların, “suçu ve suçluyu övme ve kişinin hatırasına hakaret suçu” kapsamında soruşturulması ve kamu davası açılması talep edildi. Dilekçede ayrıca, okullara yazı göndererek yılbaşı etkinliklerinin yapılmamasını isteyen Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’ün de “görevini kötüye kullanma” suçundan soruşturulması istendi.

Nazilli’de yılbaşı kutlamalarını Noel Baba kostümlü bir kişinin başına silah dayayarak protesto edenler, İstanbul İkitelli’de Noel Baba’yı darp edilirken gösteren afişi asanlar ile 31 Aralık 2016 tarihli sayısında “KutlaMA” şeklinde manşet atan Milli Gazete yöneticileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Yetkili makamların diğer terör eylemlerinde gösterdikleri hassasiyeti burada da göstermelerini bekliyoruz, talep ediyoruz” dedi.