Siyaset Kavakçı’nın kızı danışmanlığa atandı

Kavakçı’nın kızı danışmanlığa atandı

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanı başdanışmanlıklarına, Erdoğan’ın Rize Güneysu’dan hemşerisi olan eski Cumhurbaşkanlığı Personel Başkanı Ahmet Minder ve İletişim uzmanı yazar Muhammet Mücahit Küçükyılmaz; Cumhurbaşkanı danışmanlıklarına ise 1999’da TBMM’de yaşanan başörtüsü krizi ile tanınan ve bir süre önce Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı ve eski Orman ve Spor Bakanı Ersin Taranoğlu’nun kardeşi Serkan Taranoğlu atandı. Mariam Kavakçı’nın Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde yüksek lisans yaptığı belirtildi.

Kavakçı’nın kızı danışmanlığa atandı

Atama kararlarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman görevlendirilirken, TMSF Kurulu üyeliklerine BDDK üyesi Fatin Rüştü Karakaş ve TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanı Fatih Sultan Mehmet Yıldırım getirildi.

Haberin Devamı

BDDK üyeliklerine ise Ahmet Aksu, Hurşit Yıldırım ve İhsan Uğur Delikanlı’nın atamaları yapıldı.

Adli Tıp Kurumu 8. Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliği’ne Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ercüment Aksoy, 8. Adli Tıp İhtisas Kurulu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji üyeliğine ise İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahri Teker görevlendirildi.