Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu, Yıldırım ile görüşecek! CHP’den ‘eylem’ kararı

Kemal Kılıçdaroğlu, Yıldırım ile görüşecek! CHP’den ‘eylem’ kararı

24.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliye edilmesi için yeni girişimlerde bulunma kararı aldığı öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Yıldırım ile görüşecek CHP’den ‘eylem’ kararı

Kılıçdaroğlu’nun ilk aşamada, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek, Berberoğlu’nun serbest kalması için devreye girmesini isteyeceği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, “eylem” kararı almak için ise Yargıtay 17. Ceza Dairesi’ne yapılan itirazın sonucunu bekleyeceği, buradan olumsuz bir karar çıkması durumunda; “oturma eylemi” ve “imza kampanyası” gibi seçenekleri hayata geçireceği öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP MYK, dün, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, Berberoğlu’nun yargılama süreci, olağanüstü kurultay tartışmaları ve TBMM çalışmaları ile ekonomi ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Alınan bilgilere göre; Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun durumu konusunda, “Hukuku yok sayan düzene karşı, mümkün olan bütün yolları deneyeceğiz” dedi. Bu çerçevede, Kılıçdaroğlu’nun bu hafta TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile görüşeceği ve Berberoğlu’nun serbest kalması için devreye girmesini isteyeceği belirtildi.

“Bakan” talimatı

Toplantıda grup başkanvekillerinden Meclis çalışmaları konusunda bilgi alan Kılıçdaroğlu’nun terörle mücadeleye ilişkin kanun teklifini, “OHAL’in devamı” olarak nitelendirdiği, bu düzenlemenin yasalaşmaması için, “en etkili yöntemlerin kullanılmasını” istediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki komisyonların çalışmalarına bakanların katılmasına karşı çıkarak, grup başkanvekillerine, “Bürokratlar gelebilir ama bakanlar olmaz. Bu sisteme de aykırı. Bakanların komisyonlara katılmaması için gerekli bütün girişimleri yapın” talimatını verdiği öğrenildi.

Yazarlar