Siyaset Kılıçdaroğlu: Bal gibi olur

Kılıçdaroğlu: Bal gibi olur

03.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalyalı vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim iktidarımızda çocuklarımızın yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak” dedi

Kılıçdaroğlu:  Bal gibi olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya mitinginde kredi kartı ya da tüketici kredisi borcu nedeniyle hapis için sıra bekleyen 500 bin kişinin faiz borçlarının yüzde 80’ini silme sözü verdi, “Efendim ‘Bu olamaz.’ Bu olur, bal gibi olur” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde gerçekleştirdiği Antalya mitinginde 13 yılın ardından 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, 2 milyon Suriyeli, aylığı 1000 liranın altında 8 milyon emekli, 2 Trakya bölgesi büyüklüğünde ekilemeyen tarım alanı ve 800 bin taşeron işçisi bıraktığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu tabloyu ters yüz edeceğiz. Mutlu, refah içende yaşayan bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” dedi. Partisinin seçim bildirgesinin Türkiye’nin bütün sorunlarını çözen bir seçim bildirgesi olduğunun altını çizen CHP lideri, emekliden, çiftçiye, taşeron işçisinden 17 milyon yoksula ilişkin tüm sorunların çözümlerinin bildirgede yer aldığını söyledi.
Başbakan Davutoğlu’na televizyonda tartışma çağrısını yenileyen Kılıçdaroğlu, “Ben bunları söyleyince ‘Parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. TOBB Genel Kurulu’nda aynı soruyu dolaylı olarak sordu, söyledim. Bütün iş dünyasının önünde, eğer ‘Kaynak nerede?’ diye sormak istiyorsan çıkarsın televizyon programına sen bana sorarsın adam gibi cevap veririm. Ama ben de soracağım sen de cevap vereceksin” diye konuştu. Emeklilerden tek fire beklemediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kaçak sarayına para bulurken sormuyorsun da sıra emekliye gelince mi soruyorsun? Bizim çocuklarımızın yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Bizim iktidarımızda bakanlarımız birilerinin önüne yatmayacak. Bizim iktidarımızda, Başbakan oğluna telefon edip, ‘Oğlum paraları sıfırlandın mı?’ demeyecek. Her kuruşun hesabını vereceğiz” dedi.
Baş tacı öğretmenler
CHP iktidarında çocukların çağdaş bir anlayışla eğitim alacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Gözünü sevdiğim, baş tacı ettiğim” diye seslendiği öğretmenleri de Türkiye’nin en onurlu yurttaşı haline getireceğini söyledi.
Antalya’da polise de halkın polisi olması, verilen yasadışı talimatlara kulak asmadığı takdirde de 3 bin 600 gösterge sorunun çözme vaadinde bulunan CHP lideri, “800 bin taşeron işçisine sesleniyorum, adalet istiyorsunuz, iş güvencesi, kadro istiyorsunuz adres belli. Geleceksin mührünü basacaksın, kadronu alacaksın” dedi.

Haberin Devamı

Deniz Baykal da izledi

Miting alanına diğer milletvekili adaylarından önce eski CHP Genel Başkanı ve partisinin bu seçimlerde 2’nci sıra adayı olan Deniz Baykal geldi. Baykal, milletvekili adayları için ayrılan yerde bir süre partililerle sohbet etti.