Siyaset Kılıçdaroğlu Çanakkale’de konuştu: Biz halk gibi yaşamak isteriz

Kılıçdaroğlu Çanakkale’de konuştu: Biz halk gibi yaşamak isteriz

04.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Biz halktan yanayız ve halk gibi yaşamak isteriz. 3 bin kişilik koruma ordusuyla gezmem. Birisi geziyorsa o halkın Cumhurbaşkanı olamaz zaten” dedi.

Kılıçdaroğlu Çanakkale’de konuştu: Biz halk gibi yaşamak isteriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de “Altın Yıllar Yaşam Merkezi’ndeki yaşlılar ile Ata’m Kreş ve Çocuk Merkezi’ndeki çocukları ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ardından Biga ilçesine geçti. Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık’ı makamında ziyaret eden CHP lideri, ardından 22 milyon liraya mal olan kapalı pazar yeri, katlı otopark ve hal binası için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, tek arzusu ve hedefinin herkesin huzur içinde yaşadığı, karnının doyduğu, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Ben, saraylara meraklı biri değilim, saraylarda oturmuyorum, oturmayacağım da” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti: “Halk gibi evimde oturacağım, huzur içinde çoluk çocuğum ile oturacağım. Bunu arzuluyorum. Çünkü biz Cumhuriyet çocuğuyuz. Biz halktan yanayız ve halk gibi yaşamak isteriz. Ben 3 bin kişilik koruma ordusuyla gezmem. Birisi geziyorsa o halkın Cumhurbaşkanı olamaz zaten. Kimden korkuyorsunuz ve çekiniyorsunuz. Halkın arasına girmesi, oturup konuşması, derdini dinlemesi, çayını kahvesini içmesi lazım. Sen bunları yapmayacaksın, sarayında oturacaksın, batsın o saray eğer öyleyse.”

Kalabalığa “Bu kamburu, bu yükü sırtınızdan atmaya hazır mısınız?” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Ben de size namus sözü veriyorum. Saraylarda oturmayacağım, halkın arasında oturacağım. Sizler gibi yaşayacağım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Yangın var’

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına da değinen Kılıçdaroğlu, zamların faturasının millete kesildiğini belirterek şunları söyledi: “Şimdi oturup bize, ‘Kriz miriz yok’ diyorlar. Nereden baktığınıza bağlı. Sarayda kriz yok. Niye yok? Elektrik, doğalgaz parası yok. Bir de sarayın beslemeleri var. Bunlar mesela dolar bazında ihale alıyorlar. Dolar çıktıkça bunlar kazanıyorlar. Bunlarda kriz yok. Vatandaşın mutfağında kriz değil, yangın var yangın.” -BURAK GEZEN- MUSTAFA SUİÇMEZ- MEHMET ANDAÇ Çanakkale DHA