Siyaset Kılıçdaroğlu geri adım atmadı

Kılıçdaroğlu geri adım atmadı

12.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Mehmet Fatih Bucak’ın Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden aday gösterilmesiyle ilgili gelen eleştirilere karşı geri adım atmadığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu geri adım atmadı

CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Saat 14.00 sıralarında başlayan toplantıda ilk olarak, partinin yerel seçim kampanyasını yürüten şirketin başındaki Ateş İlyas Başsoy yaklaşık 4 saat süren bir sunum yaptı. Edinilen bilgilere göre toplantıda, MHP’nin Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki adayı olmayı beklerken, bu ilçenin AK Parti’ye bırakılmasıyla boşta kalan Mehmet Fatih Bucak’ın CHP’den aday olması konusu uzun süre tartışıldı. Başta Grup Başkanvekili Özgür Özel olmak üzere çok sayıda MYK üyesinin toplantıda Bucak’ın adaylığına karşı çıktığı öğrenildi. Aynı üyelerin, Bucak’ın CHP’nin adayı olmasıyla sadece Siverek özelinde değil Türkiye genelinde CHP ile ilgili olumsuz bir algıya neden olduğunu ifade ettiği belirtildi.
MYK üyelerinin eleştirilerini dinleyen ve not alan Kılıçdaroğlu’nun, “Arkadaşlar biz adaylarımızı tek başımıza değil tüm kesimlerin görüşünü alarak belirliyoruz. Bölgenin dengelerini de gözetiyoruz. Bundan sonra da adaylarla ilgili bir tasarruf olduğunda parti sözcümüz gerekli açıklamaları yapacaktır” dediği öğrenildi. Bu çerçevede, aday listesinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği tarihe kadar, “gerekli” açıklamaların Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılmasının ve tüm partililerin bu açıklamalara riayet etmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İmza yetkisi Erkek’te

Toplantıda, Akif Hamzaçebi’nin istifasıyla boşalan genel sekreterlik makamına kimin getirileceği ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun bu makama Parti Meclisi üyeleri arasından bir isim atanıncaya kadar, Genel Sekreterlik imza yetkisini MYK üyeleri arasından Muharrem Erkek’e verdiği öğrenildi.