Siyaset Kılıçdaroğlu Irak yolcusu

Kılıçdaroğlu Irak yolcusu

20.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, Irak Başbakanı Maliki’nin davetlisi olarak Irak’a gidiyor. Dışişleri Bakanlığı’nın güvenlik uyarısı nedeniyle götürülen basın mensubu sayısı azaltıldı

Kılıçdaroğlu Irak yolcusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin davetlisi olarak bugün Irak’a gidecek. Kılıçdaroğlu, Bağdat, Kerkük, Necef’i kapsayacak ziyaretinin ardından 24 Ağustos’ta Türkiye’ye dönecek. Dışişleri Bakanlığı’nın uyarı yazısı üzerine heyetteki basın mensubu sayısını azaltan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Dışişleri Bakanlığı’nın yazısının ikinci bölümünden, “Biz Türkiye Cumhuruyeti Dışişleri Bakanlığı olarak sizin sorumluluğunuzdan, güvenliğinizden sorumlu değiliz. Sizin güvenliğinizden sorumlu olamayız” anlamı çıktığını belirten Loğoğlu, “Ben bunu ayıp belgesi olarak, Türk siyasi tarihinde yer alacak bir yazı olarak nitelendiriyorum” dedi.

‘Ciddi risk uyarısı’
CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın “ciddi risk” uyarısı nedeniyle 58 basın mensubu yerine görüntülü haber ajansı mensupları ve sınırlı sayıda köşe yazarı ile Irak’a gidecek. Kılıçdaroğlu’nun heyetinde, Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP milletvekilleri Osman Korutürk, Hurşit Güneş, Ali Özgündüz, Candan Yüceer ve bazı işadamları yer alacak. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ile bugün Bağdat’a hareket edecek Kılıçdaroğlu, Bağdat, Kerkük, Necef’i kapsayacak ziyaretinin ardından 24 Ağustos’ta Türkiye’ye dönecek. Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında da, ziyaretin amacının Türkiye-Irak ilişkilerinin önünü açmak ve rahatlatmak olduğunu kaydetti.
Ak Parti hükümetinin Irak Başbakanı Maliki ile arasının iyi olmadığını belirten Loğoğlu, “CHP’nin bu noktada gidiyor olması herhalde Türk hükümetini siyasi açıdan da rahatsız ediyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretinde Şii ve Sünni liderleri de ziyaret edeceğinin söylendiğinin hatırlatılması üzerine Loğoğlu, bu temasların yapılacağını, her iki mezhebe ait kutsal yerlerin ziyaret edileceğini söyledi. Loğoğlu, “Hatta böyle büyük isimlerle görüşmeler olabilir” diye konuştu.

Yazarlar