Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan MYK’ya teşekkür

Kılıçdaroğlu’ndan MYK’ya teşekkür

14.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri “Çok zor bir dönemde görev yaptınız. Seçim bildirgelerimizin halkta karşılığı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım performansımız iyi çalıştığımızın göstergesi” dedi. Kılıçdaroğlu kurultayda da ‘Yeni Türkiye’yi anlatacağını söyledi

Kılıçdaroğlu’ndan MYK’ya teşekkür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi son MYK toplantısında üyelere tek tek teşekkür etti, kurultay konuşmasına ilişkin ipuçları verdi.

Haberin Devamı

CHP Merkez Yönetim Kurulu, dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 35. Olağan Kurultay öncesi son toplantı olması sebebiyle ayrı bir önem kazanan görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun, MYK üyelerine tek tek teşekkür ettiği öğrenildi. İki saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, “Zor bir dönemde görev yaptık. 7 Haziran ve 1 Kasım’da iki önemli seçim gerçekleştirdik. Yaptığımız seçim bildirgeleri, sizin ne kadar özverili ve iyi çalıştığınızın göstergesi. Her birinize teşekkür ediyorum” dediği belirtildi.


Anı fotoğrafı çekildi

MYK üyelerinin, günün anısına bir de fotoğraf çektirdiği öğrenildi. MYK üyelerinin “selfie” çektirme talebi ise karşılanmadı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda kurultay konuşmasına ilişkin olarak da konu başlıklarını sıraladığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümünde 3. yol önerisini detaylarıyla anlatacak, yeni anayasa tartışmaları kapsamında, başkanlık sistemine neden karşı olduklarını ve karşı olmalarının herhangi bir kişiye bağlı olmadığını vurgulayacak. Ayrıca IŞİD terörü ve Suriye sorunu başta olmak üzere dış politika alanında hükümeti sert biçimde eleştirecek. Kılıçdaroğlu’nun kurultayda CHP’nin “Yeni Türkiye” vizyonunu kamuoyuna aktaracağını MYK üyeleriyle de paylaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı


Mektubu kaleme aldı

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta kendisine mektup yazarak Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na isim isteyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a da cevaben mektup yazdığını kurul üyeleriyle paylaştı ancak içeriğe girilmedi.

Alınan bilgilere göre toplantıda kültür ve sanattan sorumlu genel başkan yardımcısı Ercan Karakaş, kurultayda Parti Meclisi’ne aday olmayacağını MYK üyelerine ileterek, izin istedi. Kulislerde MYK üyelerinden Yakup Akkaya’nın da TBMM çalışmalarına ağırlık vermek istediği için tekrar aday olmayı istemediğini Kılıçdaroğlu’na ilettiği konuşuluyor.