Siyaset Kılıçdaroğlu’nunki ergen psikolojisi

Kılıçdaroğlu’nunki ergen psikolojisi

22.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin seçim beyannamesinde Ak Parti’nin hayata geçirdiği projelerin yer aldığını söyleyen Davutoğlu, “Neredeyse cut-paste usulü, bizim programlardan yansıtılmış bazı hususlar var” dedi.

Kılıçdaroğlu’nunki ergen psikolojisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün TOBB Sektörel Ekonomi Şurası’na, ekonomiyle ilgili dokuz bakanla birlikte gitti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesinde, “eski Türkiye” alışkanlıklarının görüldüğünü savunan Davutoğlu, şunları kaydetti:
“Nedir bu eski Türkiye alışkanlıkları? Yarın ne olur diye bakmayacaksın, bugünü kurtarmaya çalışacaksın. Olabilecek en geniş koalisyon cepheleri oluşturmaya çalışıp, bir şekilde iktidara tutunmaya çalışacaksın. Arkadaşlarımız, Kılıçdaroğlu’na cevapları tek tek alanlarında verecekler ama benim genel bir bakışla söylemek is tediğim birkaç husus var.
Birincisi, eğer bunlar bu söylenen vaatlerin maliyeti hesaplansa, 150 milyar lira. Türkiye’de şu anda bütçe açığımız yüzde 0,7. Kılıçdaroğlu’nun bu söylediği şeyler yapmaya kalkılsa tekrar bütçe açığı 10 misli artarak yüzde 10’lara çıkacak.
Yani, Türkiye 2002’ye, 2001’e geri dönmüş olacak. Şimdi Kemal Derviş ile niye konuştuğunu daha iyi anlıyoruz. Çünkü, bizim biriktirdiğimiz hazineyi boşaltacak, sonra da Derviş’i çağırıp IMF önünde nasıl borç dileneceğimizin hesabını da onunla yapacak.”

Haberin Devamı

Ergen psikolojisi
Muhalefetin koalisyon hedefini ortaya koyduğunu dile getiren Davutoğlu, “Yüzde 35 ifadesi bile Türkiye’de iktidara gelme düşüncesi olmadığını ortaya koyuyor” dedi.
Davutoğlu, şöyle devam etti: “Ben şöyle bir psikoloji hissettim Kılıçdaroğlu’nda, ergen psikolojisi. Neden biliyor musunuz? Ergenlik çağına gelindiğinde, genel olarak şöyle bir teamül ortaya çıkar. Bir, babaya ve anneye öykünme. İkincisi, ‘ah, şu aile bütçesi elimde olsa, ben ne kadar güzel irade ederim veya ne kadar istediklerimi yaparım’ gibi bir yaklaşımdır.”

Patrikhane’ye bakan gidecek

Davutoğlu, Kanal 24’teki açıklamasında 24 Nisan’da Ermeni Patrikhanesi’nce düzenlenecek dini törenlere bakan düzeyinde bir katılım planladıklarını açıkladı. Davutoğlu, “Diasporayı tatmin etmek mümkün değil. Yurtdışında bazen açık bazen gizli görüşmelerimiz oluyor. Dışişleri Bakanıyken Los Angeles’ta basına yansımamış bir görüşme yaptık. Aşırı kanattan biri, her yere gittiğimde Anadolu’dan göç etmiş herkesle konuşurum, Karşı tarafta bu rahatlık yok” dedi.

Haberin Devamı

Türküyle eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, Ak Parti Ankara milletvekili adayları tanıtım toplantısına katıldı. Davutoğlu, CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan vaatlerin bütçeye yük getireceğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu’nu bir Silifke türküsü ile eleştirdi. Davutoğlu, “Bizim Toroslarda palavracılar için söylenen güzel bir deyiş vardır. Silifke türküsüdür: ‘Aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim’ Kılıçdaroğlu aslı yok yaylasından türküler söylüyor” dedi