Siyaset Kılıçdaroğlu Sarıgül’le geldi

Kılıçdaroğlu Sarıgül’le geldi

17.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hacı Bektaş’taki etkinliklere Kılıçdaroğlu ve Sarıgül’ün birlikte katılması, olağanüstü kurultayda ikilinin birlikte hareket edeceği yorumlarını güçlendirdi.

Kılıçdaroğlu Sarıgül’le geldi

CHP’de eylül ayı başında yapılması beklenen 18. Olağanüstü Kurultay hazırlıkları, dün Hacıbektaş’a taşındı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş’taki etkinliklere, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte geldi. İkilinin, ilçeye ve açılışı yapılan Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’ne birlikte gelmesi, Sarıgül’ün kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağı yorumlarını güçlendirdi. Adı kurultayda adaylık için geçen bir diğer isim olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, katıldığı etkinlikte protokol için ayrılan bölüm yerine tribünlerde oturdu. Feyzioğlu’nun bu davranışı, adaylık için nabız yokladığı yorumlarına neden oldu. Geçen yıl dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yumruklu saldırıya uğradığı etkinliğe, Ak Parti hükümetini temsilen kimsenin katılmaması dikkati çekti.

Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri, dün Hacıbektaş’ta Kılıçdaroğlu’nun adını taşıyan Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katılırken, Sarıgül ve çok sayıda CHP Genel Başkan Yardımcısı etkinliğe birlikte katıldı. Önceki yıllarda iktidarı temsilen bir bakanın katıldığı etkinliklere bu yıl Ak Parti’yi temsilen kimse katılmadı. Geçen yıl aynı etkinlikte Bozdağ’ın yumruklu saldırıya uğraması nedeniyle etkinliğe hükümetten kimsenin katılmadığı belirtildi.

Sarıgül ile birlikte geldi
Kılıçdaroğlu’nun parti otobüsüne Sarıgül’ü de alması, eylülde yapılması beklenen kurultayda, ağırlığı olabileceği değerlendirilen Sarıgül’ün Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağı mesajını taşıması açısından önemliydi.

Feyzioğlu tribünde
Adı CHP adaylığı için gündeme gelen isimlerden olan Feyzioğlu ise protokolde oturmak yerine tribünlerde oturmayı tercih etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Feyzioğlu, etkinliğin ortasında protokol bölümüne giderek hem Kılıçdaroğlu hem Sarıgül ile tokalaşarak, yerine geçti. Kılıçdaroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

‘Zihniyet devrimi’
“Biz, güzeli ve güzellikleri nerede yitirdiğimizi bilirsek, o güzellikleri yeniden keşfetmenin imkanını da ancak o zaman yakalarız. Maddiyat tarihin en trajik katliamlarını ve savaşlarını engelleyemedi. Bugün belki de tarihin en büyük aç insan kitleleriyle karşı karşıyayız. Önümüzde iki temel sorun var. Sorunlardan birisi şu; bu hırsın bu zulmün önüne nasıl geçeceğiz? İkinci sorun, insanlığın canavar haline getirilerek adalet yerine zulümle savaş ürettiği bu hastalıklı halden nasıl kurtulacağız? İhtiyacımız olan gerçek bir zihniyet devrimidir. Hacı Bektaş Veli’nin maneviyat ve ahlak yolu bu zihniyet devriminin yol haritasını eksiksiz şekilde önümüze seriyor. Peygamberimizin ve O’nun üstün ahlak yolunu kendisi için yegane yol olarak kabul eden Hacı Bektaşı Veli’nin yolundan yürümezsek, kurduğumuz uygarlık düzeninin zulüm ve gözyaşı ürettiğini görmeye devam edeceğiz.
Kılıçdaroğlu, “Müslüman coğrafyası kan ağlıyor. Suriye’de, Irak’ta ‘Allahu Ekber’ diyerek kafa kesen, cami, türbe yıkan ve tüm vahşeti de din adına yaptıklarını iddia eden zalimler, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş Veli’yi tanısalardı, onların sevgisini bilselerdi, bunu asla yapmazlardı” diye konuştu.