Siyaset Kılıçdaroğlu uyarıda bulundu: Provokasyonlara asla gelmeyin

Kılıçdaroğlu uyarıda bulundu: Provokasyonlara asla gelmeyin

13.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, “Karşılıklı düşmanlaştırma, intikam alma duygusu üzerinden siyaset olmaz” diyerek provokasyon girişimlerinin boşa çıkarılmasını istedi. CHP lideri Mansur Yavaş’la ilgili dava açılmasını da “Aç kardeşim.... Hiç kimseden korkmayız biz” karşılığını verdi

Kılıçdaroğlu uyarıda bulundu: Provokasyonlara asla gelmeyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da STK, esnaf odaları, hemşehri dernekleri temsilcileri ile muhtarlarla bir araya geldi. CHP lideri, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

GÜÇSÜZE POZİTİF AYRIMCILIK: Hak, hukuk ve adaleti birlikte sağlayacağız. Elbette siyasi görüşler, kimlikler, inançlar farklı olabilir, bunlara saygı duyacağız. Bütün farklılıkları zenginlik kabul etiğimiz zaman dünyanın en zengin ülkesiyiz. “Asla kin tutmayın” der Yunus Emre. Biz halka hizmeti götürürken, ayrımcılık yapmamayı bu felsefe üzerine inşa ediyoruz. Belediye başkanı arkadaşlarıma söylüyorum; bir mahalleye veya bir kişiye, “Sen bana oy vermedin ben senin sorununu çözmem” diyemezsiniz. Ayrımcılık yapamazsınız. Pozitif ayrımcılığı güçsüz için yapacaksınız.

İFTİRA KAMPANYASI: Toplum dar bir alana sıkıştırıldı, sorgulamasınlar diye. Bir iftira kampanyası üzerinden siyaset yapılıyor. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Siyaseti neredeyse bir iç kavgaya dönüştürmek istiyorlar. Bütün arkadaşlarıma söyledim, bütün vatandaşlarıma da söylüyorum; asla ve asla provokasyonlara gelmeyin. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Karşılıklı düşmanlaştırma, intikam alma duygusu üzerinden siyaset olmaz. Türkiye’nin bu anlayıştan kurtulması lazım. Kurtaracak olanlar sizlersiniz.

Haberin Devamı

ALTI OKUMUZDAN BİRİ MİLLİYETÇİLİK: Türkiye üretimden niye koparıldı? WÜretimden koparılırsa bir memleket o zaman beka sorunu çıkar. Sen nohutu, samanı, canlı hayvanı dışarıdan alırsan o zaman bir sorunumuz var demektir. Herkesin düşünmesi lazım. Ülkücü, milliyetçi kardeşlerime seslenmek isterim. Bizim altı okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Ne demektir milliyetçilik? Vatanseverliktir, bayrağa saygıdır, vatanı seveceğiz.

ÜLKENİN NAMUSUDUR: Sorum şu; Sümerbank’ı, Etibank’ı, şeker fabrikasını satarsın, anlarım. Peki silah fabrikasını yabancı bir orduya satarsan ben ne diyeceğim şimdi? Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası, 20 milyar dolarlık bir fabrika. Fabrikanın en büyük ortağı şu anda Katar ordusu. İhale mi yapıldı? Niye verildi? Katar Emiri’nin verdiği uçak karşılığında mı verildi? Bunun için ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Her şeye eyvallah ama bir ülkenin silah fabrikasının yabancı bir orduya satılması ülkenin namusu ile oynamak demektir. Hangi devlette silah fabrikası yabancılara satılmıştır?

Haberin Devamı

‘Sloganla çözülse çoktan çözerdik’

Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında bir vatandaşın, “hak, hukuk, adalet” sloganı atması üzerine, “Bir dakika arkadaşlar, önemli bir noktaya değiniyorum. Bu iş sloganla çözülseydi çoktan çözerdik” dedi.

‘Saha gerçekleri gösteriyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV’de katıldığı programda “Ankara’yı, İstanbul’u, Bursa’yı, Adana’yı, Mersin’i alacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Atmosfer, toplum ve saha bize bütün bu gerçekleri gösteriyor” dedi. Kılıçdaroğlu, ezan tartışmalarına ilişkin ise “Polis hareketine karşı yapılan bir protestoyu, ‘ezana saygısızlık’ olarak sunmak, sadece acizlik göstergesidir. ‘Oy devşirmek için başka nereden faydalanabilirim’ diyerek, buradan yola çıkıp bir şeyler yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Kimseden korkmayız’

(Mansur Yavaş’a dava açılması) Bizim yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Kavgacı, birbirini kötüleyen bir siyaset anlayışına değil. Belediye başkan adayı seçildi, bekle bekle, seçimlere bilmem kaç gün kaldı, efendim, “hakkında soruşturma açacağız.” Aç kardeşim. Aç. Eğer boğazımızdan aşağı haram lokma inmemişse, hiç kimseden korkmayız biz.

Yazarlar