Siyaset Kılıçdaroğlu, vitrine yeni isimler arıyor

Kılıçdaroğlu, vitrine yeni isimler arıyor

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 35. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi’ni (PM) yenileyecek isimleri arama mesaisine devam ediyor

Kılıçdaroğlu, vitrine  yeni isimler arıyor

Yenileşme ve gençleşmeden yana tavır takınan Kılıçdaroğlu’nun bu doğrultuda 60 kişilik PM listesini önemli ölçüde değiştirmesi bekleniyor. “Yeni şeyleri yeni yüzlerle söylemek gerekir” düşüncesinden hareketle, Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı yapmak istediği ancak son anda PM kararıyla listeden çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Koray Çalışkan’ı, yerel seçimlerde belediye başkan adayı yapmak istediği ancak ikna edemediği Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı’yı ve çalışmalarını ABD’de sürdüren stratejist Cenk Sidar’ı PM’ye alacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Kulislerde Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile eski RTÜK üyesi Ali Öztunç’un PM’ye girebilecek isimler arasında değerlendiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun bölgesel dağılımı dikkate alarak Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ı da listeye alacağı konuşuluyor. Milletvekili seçilemeyen PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt’ün de bu görevini sürdürmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun MYK üyeleri Seyhan Erdoğdu ve Ercan Karakaş’a listesinde yer vermeyi düşünmediği de kulislerde konuşulan bilgiler arasında geliyor.