Siyaset Kıran kırana başkanlık yarışı

Kıran kırana başkanlık yarışı

22.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mevcut Başkan Bedri Serter ve Ülkümen Rodoplu’nun adaylıktan çekilmesiyle kongrede Alaattin Yüksel ve Nevzat Kavalar yarıştı. 18 saat süren kongrenin galibi, 12 oy fazla alan Yüksel oldu

Kıran kırana  başkanlık yarışı

CHP İzmir İl Örgütü’nün 35. olağan kongresi, müthiş bir yarışa sahne oldu. İzmir’in 30 ilçe başkanından 23’ünün ve 22 CHP’li belediye başkanından 20’sinin desteklediği başkan adayı Alaattin Yüksel, güçlü rakibi Nevzat Kavalar ile kıran kırana yarıştı. Sabaha kadar süren kongrenin sonunda zafer, 281 oyla Alaattin Yüksel’in oldu. Nevzat Kavalar, 269 oyda kaldı. 2001-2004 yılları arasında iki dönem il başkanlığı yapan eski İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel, 11 yıl aradan sonra o koltuğa yeniden oturdu.

Haberin Devamı

Vekil-Başkan atışması

CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Tuncay Özkan ve Tacettin Bayır’ın ‘tele-markaj’la Nevzat Kavalar’a destek istemesi sonrası tavrını Alaattin Yüksel’den yana koyan ve salona Yüksel’le birlikte giren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, neden taraf olduğunu anlatırken çok öfkeliydi. “O atılan mesajların hesabını vereceksiniz” diyen Kocaoğlu, “CHP ile, İzmir ile alakası olmayanlar kalkıp İzmir’i dizayn etmeye kalkamazlar” diye çıkıştı.

Kürsüye yürüdüler

Kocaoğlu’nun konuşmasından sonra kürsüye çıkan Milletvekili Tuncay Özkan’ın sözleri tansiyonu yükseltti. Özkan, “Böyle çalışmalar yapan bir başkanın kontenjandan gelenlere laf söylemesini yakıştıramadım. Evet; ben kontenjandan geldim. Aziz Bey sana soruyorum, hangi önseçimden çıktın geldin? Nasıl olur da Genel Merkez’in iradesini ayaklar altına alırsın?” dedi. Bu sözlere sert tepki geldi. Bir grup CHP’li delege, Tuncay Özkan’ı yuhaladı, “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” diye bağırdı. Özkan’dan da “İzmir CHP’dir, CHP kalacak” sloganı gelince ortalık karıştı. Delegeler, Özkan’ı indirmek için kürsüye yürüdü. Partinin önde gelen isimleri ve güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle kargaşa sona erdi.