Siyaset Kırmızımavi egemenliği

Kırmızımavi egemenliği

27.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin iki gün peş peşe düzenlenen kurultaylarından ilki Ankara Arena’da yapıldı

Kırmızımavi egemenliği

- CHP’nin iki gün peş peşe düzenlenen kurultaylarından ilki Ankara Arena’da yapıldı. Kırmızı ve mavi renklerin hakim olduğu salonda, platforma Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterleri, “Büyük Demokrasi Şöleni” pankartı ile CHP ve Türk bayrakları ile birlikte yerleştirildi.
- Genel merkez tarafından asılan pankart ve elektronik reklamlar arasında “Umudun Adı Kemal”, “Herkes İçin Demokrasi”, “Taşeron Değil, Onurlu ve Lider Türkiye”, “Kendi İçimizdeki Demokrasiyi Tüm Ülkeye Yaymak İçin” ve Yunus Emre’ye ait “Biz Kimseye Kin Tutmadık, Kamu Alem Bilir Bunu” sloganları dikkati çekti. Bu pankartın parti içi muhalefete yönelik olduğu belirtildi.
nKurultaya kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’yla gelen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından salondan ayrılarak evine geçti. Tüzük oylamasının sona ermesine yarım saat kala salona geri döndü.
Kadınlar: En az yüzde 33
- Kadın Kolları üyeleri tüzükte yer alan kadın kotasının yüzde 33’e çıkartılması nedeniyle “En az yüzde 33” ve “Teşekkürler” yazılı afişler açtı. Milletvekilleri Şafak Pavey ve Binnaza Toprak ise “CHP’nin rotası, kadın kotası” yazılı afiş taşıdı.
- Avcılar İlçe Gençlik Kolları’nın taşıdığı dövizde, idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın fotoğraflarına yer verilerek, “Kavganız, kavgamızdır” yazıldı. Adalar İlçe Teşkilatı’nın astığı pankartta “Memleket Ne Zaman Düşerse Dara Yürekli Bir Kemal Çıkar Ortaya” ifadeleri dikkati çekti. Çorlu Gençlik Kolları’nın pankartında ise “Mustafa Kemal’den Deniz’lere, Deniz’lerden Bizlere Tam Bağımsız Türkiye” ifadesi yer aldı.
- Üsküdar Gençlik Kolları, “Ampulü Üsküdar’da söndüreceğiz Recep Bey”, Ataşehir İlçe Örgütü ise “Statükoyu Savunma!” yazılı pankartlar astı.
- Kurultayı izlemeye gelenler sık sık “Faşizme karşı Omuz Omuza” ve “Halkın Umudu Kılıçdaroğlu” sloganları atarken, bir süre sosyalist grupların sahiplendiği “Gündoğdu” marşını seslendirdi.
- Deniz Baykal’ın memleketi Antalya’dan gelen bir grup, üzerinde Kılıçdaroğlu’nun resminin bulunduğu “Antalya Demokrasi Hareketi” yazılı bir afişi salona astı.
- Kurultay başlamadan önce izleyicilere Zülfü Livaneli, Selda Bağcan, Edip Akbayram ve Cem Karaca’nın şarkıları dinletildi.
- Kurultaya katılan eski genel başkanlar anons edildi. Bu kapsamda Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın takdim edildi. Eski bakanlar Fikri Sağlar ve Seyfi Oktay da kurultaya katıldı. Kurultaya katılmayan tek eski Genel Başkan Deniz Baykal oldu. CHP’li büyükşehir belediye başkanları kurultaya tam kadro geldi.
- Muhaliflerin “Anadolu Ateşi’nin katıldığı, şölen havasındaki kurultayda tüzük tartışamayız sözleriyle eleştirdiği Anadolu Ateşi grubu sahne aldı.
- Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarının kurduğu Toplumsal Bellek Platformu, kurultayın onur konuğu oldu. Kurultaya, Behçet Aysan, Metin Altıok, Cevat Yurdakul, Onat Kutlar, Zeki Tekiner, Ümit Kaftancıoğlu’nun yakınları katıldı. Platform davetlileri arasında Turan Dursun’un oğlu Abit Dursun, Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok, Behçet Aysan ailesinden Tuncay Aysan, Cevat Yurdakul’un ailesinden Ülker Yurdakul, Onat Kutlar’ın ailesinden Filiz Kutlar, Zeki Tekiner ailesinden Bülent Tekiner, Orhan Yavuz’un ailesinden Metin Yavuz, Ümit Kaftancıoğlu’nun ailesinden Canan Kaftancıoğlu, Yusuf Ekinci’nin ailesinden Sertaç Ekinci yer aldı. Şehit aileleri ve gaziler de davet edildi.