Siyaset ‘Koalisyon ihtimali yok’

‘Koalisyon ihtimali yok’

26.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Katıldığı televizyon programında muhalefeti eleştiren Davutoğlu “Kılıçdaroğlu’nun vaatleri 150 milyar TL ek yük. O çok dediği parayı Ak Parti topladı. O parayı sana yedirirler mi?” dedi. Davutoğlu “Ak Parti tek başına ipi göğüsleyecek” diye konuştu

‘Koalisyon ihtimali yok’


Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün TRT’de katıldığı programda partilerin seçim vaatlerine ilişkin eleştirilerde bulundu. Davutoğlu özetle şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun hesap problemi var. Hesap uzmanıyım diyor da ya matemetiğinde ya elindeki verilerde problem var. Türkiye’de 20 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı gibi hiçbir istatiksel veriye, matematiğe sığmayan iddialar. Söylediği külliyen yalan. Bin liranın altında alan 800 bin emekli varmış. Nereden çıkartıyorsun bu rakamı?”
Verdiği rakamlar 150 milyar TL ek yük getiriyor. Kaynağı nereden bulacağız dendiğinde de ‘Memlekette çok para var’ diyor. O para nereden geldi? Biz geldiğimizde döviz rezervleri minimumdaydı, Hazine tam takırdı. O çok dediği parayı AK Parti topladı. Şimdi gözleri ışıl ışıl, iştahla o paraya bakıyor. O parayı sana yedirirlerler mi? Halk bırakır mı? Biliyoruz ki o kaynakların hepsini kısa sürde tüketecek, aynen 90’lı yıllardaki çarkın içine gireceğiz.”

‘İş bölümü yaptılar’
Davutoğlu, önceki seçimlerde AK Parti’nin gizli ajandası, laiklik tartışmaları şeklinde kampanyalar yürütüldüğü, şimdi neden ekonomiye ağırlık verildiği şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı: “Çünkü iş bölümü yaptılar. O hususları paralel dile getiriyor. CHP’ye de ‘Siz de ekonomiye’ dediler. HDP’ye de birtakım marjinal grupları mobilize etme görevi verdiler. Hesapları şu; AK Parti’nin oy oranını indirmek.”
Davutoğlu, koalisyon tartışmalarına ilişkin şunları söyledi: “Böyle bir ihtimal yok. Onlar ‘Tek başına iktidarız’ diyemedikleri için, arkalarındaki üst akıl diyor ki, ‘Bir farklılık olsun. Koalisyon yapın’ diyor. Biri de soruyor Kılıçdaroğlu’na, ‘MHP-HDP ile koalisyon yapar mısın?’ diye. O da ‘Olabilir’ diyor. Çünkü tek başına iktidarı hayal bile edemiyor. MHP ile HDP’nin de hayal bile edemeyeceği bir şey. Biz AK Parti olarak inşallah tek başına ipi göğüsleyeceğiz.”
Davutoğlu, açıkladığı “Türkiye Sözleşmesi”ne beklediği yansımaları alamadığını belirterek “Gözlerini kapattılar bizim aydınlarımız. Belki başka biri söylese kabul edebilecekleri şeyleri, biz söylediğimiz için reddeyiorlarsa burada bir psikolojik sıkıntı var demektir” dedi. Beyanname ile halkın genel refah düzeyinin artmasının hedeflendiğini vurgularken, “Ama okumuyorlar ki. Bizim millet okuma arızalıdır” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Millet derken halkı kastetmiyorum. Yorumları yapan kesimleri, aydınları kastediyorum” dedi.Roman
danışman

Haberin Devamı

Roman danışman

Başbakanlığa Roman bir danışman alacağını söyleyen Davutoğlu, “Alacağım ki, Başbakanın kalbinde gönlünde romanların olduğu görülsün” ifadesini kullandı
Davutoğlu, 23 Nisan’da cezaevindeki çocukları ziyaretine ilişkin soru üzerine de, “Hayatımın en enlamlı buluşmalarından biriydi” diyerek çocukların talebi doğrultusunda seçimden sonra tanınmış futbolcularla yeniden cezaevine gidip maç yapacaklarını söyledi.

Nikâh şahidi oldu

Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Sivas’ta eski Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aksoy’un oğlu Mehmet Akif ile Sivas 2. Noter Başkatibi Cemal Ekmekçioğlu’nun kızı Esra’nın Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salonu’ndaki düğün törenine katıldı. Törende genç çiftin nikah şahitliğini yapan Sare Davutoğlu, evlilik cüzdanını geline verdi. Gelin ve damadı tebrik eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu, daha sonra salondan ayrıldı.