Siyaset Koç: Sanki Normandiya çıkarması

Koç: Sanki Normandiya çıkarması

26.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Şah Fırat Operasyonu’na ilişkin, “Tereyağından kıl çeker gibi teslim ettiniz vatan toprağını” dedi.

Koç: Sanki Normandiya çıkarması


‘Breh breh breh...’
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Koç, düzenlediği basın toplantısında Şah Fırat Operasyonu’nu eleştirerek, “Perdenin önünde komik, perişan, kahramanlık hikayeleri. Perdenin arkasında ise korkan, ricat eden, hukuken kendi toprağı olan bir alanı terk eden, bayrağını kendisi indiren, türlü kepazeliklerin döndüğü bir kaçış öyküsü. ‘Dünya ibretle seyretmiş’, breh, breh... Perdenin arkasındaki gerçekler hiç de öyle değil. İktidar pazarlamacılarına göre ‘eşi benzeri görülmemiş bir başarı.’
Karargahta çektirilen fotoğraflar, zannedersiniz ki Normandiya Çıkarması’nı yöneten karargah fotoğrafı” diye konuştu.
Söz konusu alanın, uluslararası hukukta Türkiye Cumhuriyeti toprağı sayıldığını hatırlatan Koç, “Bu alanı kaçarak boşalttınız. ‘Tereyağından kıl çeker gibi halletmişler bu kahramanlık olayını.’ Tereyağından kıl çeker gibi teslim ettiniz vatan toprağını” ifadesini kullandı.
Koç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in açıklaması için ise Siyasetçilerin muhatabı askerler, askerlerin muhatabı siyasetçiler olmamalı” dedi.