Siyaset Kocaeli'de AK Parti aday adayları görücüye çıktı

Kocaeli'de AK Parti aday adayları görücüye çıktı

03.12.2008 - 13:58 | Son Güncellenme:

.

Kocaelide AK Parti aday adayları görücüye çıktı

AK Parti'nin temayül yoklaması kararı aldığı 12 büyükşehir arasında bulunan Kocaeli'de de belediye başkan aday adayları görücüye çıktı. Genel Başkan yardımcısı Abdulkadir Aksu ile birlikte İzmit'e gelen Akif Gülle, Ömer Çelik ve MKYK üyesi Çiğdem Karaaslan AK Parti il binasında aday adaylarıyla tanıştı. Yapılacak yerel seçimlerde, şu anda Kocaeli'de Büyükşehir ile birlikte 45 olan belediye sayısı da 13'e düşmüş olacak.

AK Parti Kocaeli İl binasında temayül yoklaması öncesi aday adayları biraraya geldi. Büyükşehir'in alt belediyeleri başkanlığına talip olan mevcut başkanlar ile diğer aday adaylarını burada çok sayıda partili taraftarları da destekledi.

Öğlenden sonra Yunus Emre Kültür merkezi'nde gerçekleştirilen temayül yoklamasından önce açıklama yapan AK parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, bugün 12 büyükşehirde birden aynı anda bu yoklamanın yapılmakta olduğunu hatırlattı.

Temayül yoklamasında, partililere dağıtılan formlar Ankara'ya götürülecek ve AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak değerlendirmenin ardından aday adayları arasında en uygun olan isimlerin adaylığı açıklanacak.

Kocaeli'de, Büyükşehir ile birlikte daha önce 45 belediye bulunuyordu. Son yapılan düzenlemeyle belde belediyeleri lağvedildi ve bazı beldeler ilçe yapılırken, bazıları da birleştirilerek yeni adlarla ilçe haline getirildi. Yeni düzenleme ile Büyşükşehir'in alt belediyeleri olan Saraybahçe ve Bekirpaşa Belediyeleri de lağverilerek yerine İzmit bealediyesi kuruldu.

Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başkanlık seçimi yapılacak olan eski ve yeni ilçeler söyle:

İzmit Belediyesi

Derince Belediyesi

Gebze Belediyesi

Gölcük Belediyesi

Kandıra Belediyesi

Karamürsel Belediyesi

Körfez Belediyesi

Kartepe Belediyesi (Yeni)

Başiskele Belediyesi (Yeni)

Darıca Belediyesi (Yeni)

Dilovası Belediyesi (Yeni)

Çayırova Belediyesi (Yeni)