Siyaset Kocam sağcı değil demokrattı

Kocam sağcı değil demokrattı

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

27 yıl önce öldürülen Dr. Necdet Güçlü’nün eşi kocası için "sağcıydı" yorumlarına "uydurmasınlar" diyerek tepki gösterdi

Kocam sağcı değil demokrattı

Kocam sağcı değil demokrattı

27 yıl önce öldürülen Dr. Necdet Güçlü’nün eşi kocası için "sağcıydı" yorumlarına "uydurmasınlar" diyerek tepki gösterdi

EZELHAN ÜSTÜNKAYA Ankara

Ülkü Ocakları Kurucu Başkanı Aytekin Yıldırım’ın, "Asteğmen Dr. Necdet Güçlü sağcıydı, onu Dev - Genç öldürdü" sözlerine yalanlama geldi. Güçlü’nün eşi Hatice Güçlü, "Eşim sağcı değildi, politikayla ilgisi yoktu. Uydurmasın" derken kardeşi Nejat Güçlü, "Ağabeyim iddia edildiği gibi başının arkasından değil, alnından vurulmuştur" dedi.
Nejat Güçlü, Yıldırım’ın "Güçlü’nün damadı, Emniyet eski Genel Müdürü Kemal Çelik’in yanında, ‘kayınpederim sol görüşlü değildi’ ifadesini kullanmıştı" sözlerine sert tepki gösterdi. Nejat Güçlü, "Yeğenim o zaman beş yaşındaydı, damadım da altı, yani ikisi de çocuktu" diye konuştu.
Nejat Güçlü, Yıldırım’ın, "Ali Güngör ve İbrahim Doğan kaçarken kendilerini koruyorlarmış, Güçlü’nün yüzü bunlara dönükmüş. İsabet eden kurşun kafasının arkasından girmiş" sözlerine de şu yanıtı verdi:
"Ağabeyimi vuranlar kamyonet değil, 42 plakalı bir minibüs kullanıyordu. Söylendiği gibi okula ikinci baskın yapılmadı. Sosyalist Fikir Kulübü Başkanı Selim Ölçer’in kaçırılışı sırasında ağabeyim öldürüldü. Ayrıca iddia edildiği gibi başının arkasından değil alnının biraz altından vuruldu. Bu iddialar utanç verici. İnsanlıkla bağdaştırmıyorum. Ağabeyim sağcı değildi, demokrattı. Derneğe bile üye değildi. "

Resim yapardı
Hatice Güçlü de şunları söyledi:
"Evimizdeki tabloları eşim yaptı. Politikayla ilgilenmezdi. 1963’te evlendik. 1964’te ABD’ye gittik. Orada dört yıl kaldık. 1968’de döndük. Zaten iki yıl sonra da o olay oldu. Zamanı öyle doluydu ki, politikayla ilgilenecek vakti olmadı. Bizim ailece politikayla ilgimiz yoktu."



SİYASET