Siyaset Köşke başak burcu çıkıyor

Köşke başak burcu çıkıyor

29.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köşke başak burcu çıkıyor

Köşke başak burcu çıkıyor


Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesine kesin gözüyle bakılan Ahmet Necdet Sezer, burcunun tüm özellliklerini taşıyor: Çalışkan, analizci ve mükemmeliyetçi


       Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Ahmet Necdet Sezer, çalışkanlığı, analizciliği ve mükemmelliyetçiliğiyle ön plana çıkan Başak Burcu'ndan. 13 Eylül 1941 doğumlu olan Sezer, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Gazeteci Uğur Dündar ile aynı burçtan.
       Sezer'in yıldız falı ve burcuna ilişkin özellikler konusunda İzmirli astrolog Ata Nirun şu yorumda bulundu:
       "Mars'la Ay Koç Burcu'nda kavuşmuş olduğu için Sezer'in içe dönük bir yapısı olduğunu söylemek mümkün. Biraz saplantılı olması da yine bu kavuşmanın bir sonucu. Venüs'ün Mars'a yaptığı sert açı Sezer'in kişiliğinde acımasız bir yanı olduğunu ortaya koyuyor. Şu anda ciddi bir sağlık sorunu var ve bu sağlık sorunu 18 - 24 ay sonra tekrar baş gösterecek.
       Politik zekası çok iyi. Bu da Sezer'e politikada başarı getirecek. Yükselme noktası çok yüksek. Mevkisi yükseliyor. Mevkisi yükseldikten sonra kendisinden daha güçlü olan güç odaklarıyla arasındaki anlaşmazlıklar büyüyecek."

Başak Burcu'nun özellikleri

       Grubu: Toprak
       Yıldızı: Merkür
       Uğurlu rengi: Mavi
       Uğurlu rakamı: 5
       Uğurlu günü: Çarşamba
       Belirgin özellikleri: Eleştireldirler. Aşırı çalışkandırlar ve kendilerini sürekli geliştirirler. Hep perde arkasında kalmayı tercih ederler ve birden başarılarıyla ön plana çıkarlar. Aşırı titizdirler. Her şeyi ince eleyip sık dokurlar.
       Detaylara fazlasıyla önem verirler. Plansızlığa tahammülleri yoktur. Başak Burcu'na mensup insanlar her şeyi önceden planlayıp organize etmeyi severler. Bu nedenle analiz yetenekleri çok gelişmiştir. Her şeyi analiz eder, önceden sonuçlar çıkarır ve strateji belirler.
       Tüm bu özellikleri nedeniyle yöneticilik, maliye müffettişliği ve vergi kontrolörlüğü gibi hassas ve son derece ciddi meslek gruplarında başarılı olurlar.

Belli başlı başaklar

       Bizdeki belli başlı başaklar arasında Fatih Terim ve Uğur Dündar bulunuyor. Başak burcunun analizci ve mükemmelliyetçi yapısı biri teknik direktör diğeri başarılı bir gazeteci olan bu iki ismin hayatında önemli bir yer tutuyor. Dünyaca ünlü başaklar arasında ise Porsche arabasının mucidi Ferdinand Porsche'yi göstermek mümkün.

Burçlar ve cumhurbaşkanları

       Bugüne dek cumhurbaşkanlığı yapan isimler arasında Başak Burcu mensubu olan yok. Ancak doğum tarihi itibarıyla Sezer'e en yakın olan isim İsmet İnönü. 1938 - 1950 arasında cumhurbaşkanlığı yapan İnönü, 24 Eylül 1884 doğumluydu. Sezer'in doğum tarihi ise 13 Eylül 1941.

       M. K. Atatürk....... Burcu bilinmiyor
       İsmet İnönü......... Terazi Burcu (Doğum tarihi: 24 Eylül 1884)
       Celal Bayar......... Boğa Burcu (Doğum tarihi: 16 Mayıs 1883)
       Cemal Gürsel........ Burcu bilinmiyor.
       Cevdet Sunay........ Kova Burcu (Doğum tarihi: 10 Şubat 1899)
       Fahri Korutürk...... Aslan Burcu (Doğum tarihi: 15 Ağustos 1903)
       Kenan Evren......... Yengeç Burcu (Doğum tarihi: 17 Temmuz 1917)
       Turgut Özal......... Terazi Burcu (Doğum tarihi: 13 Ekim 1927)
       Süleyman Demirel.... Akrep Burcu (Doğum tarihi: 1 Kasım 1924)