Siyaset Kosova liderine tepki: Bunun hesabını sana sorarlar

Kosova liderine tepki: Bunun hesabını sana sorarlar

01.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Pendik ve Ümraniye 6. Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu’na açtığı davayı hatırlatan Erdoğan, “Kalkıp, bizim yerliliğimiz, milliğimiz üzerinde spekülasyon yapıyor. Hesabını vereceksin” dedi.

Kosova liderine tepki: Bunun hesabını sana sorarlar

‘Batsın kurunuz’

Haberin Devamı

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Geldik, Merkez Bankamızın döviz rezervi 27.5 Milyar Dolar. Şu anda döviz rezervimiz 120 Milyar Dolar. Atıp tutuyorlar. Yok ekonomi şöyle, yok ekonomi böyle. Yok kurda şöyle oluyor, yok böyle oluyor. Batsın sizin kurunuz ya, ne kuru? Biz dimdik yolumuza devam ediyoruz. Güçlüyüz ve yatırımların ülkesiyiz. Varsın birileri kendi hayal dünyalarında, kendi sırça köşklerinde yaşamaya devam etsin. İnanmıyorsan biz bu işe inananlarla yola devam ederiz.”

Erdoğan şöyle devam etti: “Milli İstihbarat Teşkilatı, Kosava’da yaptığı operasyonla 6 tane, bunların Balkanlardaki en üst düzey yöneticileri paketlediler, getirdiler. Ama üzüntüm var. Nedir üzüntüm? Kosova’nın Başbakanı tuttu, istihbaratın başındaki kişiyle, içişleri bakanını görevden aldı. Ben tabi şimdi soruyorum. Ey Kosova’nın başbakanı, kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın. Ne zamandır beri Türkiye Cumhuriyetine darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın? Bunun hesabını sana sorarlar.” Erdoğan, konuşmasında da İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına değindi. Erdoğan, “Ben dün (önceki) akşam Trump’a da söyledim. Bunlara müdahale etmeyecek misiniz dedim. İsrail yönetimini bu insanlık dışı saldırısından dolayı şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bilet almak lazım’

Erdoğan, “Bugünlerde bazı nankörlerin, bazı köksüzlerin, bazı idraksızların ülkemizi yaşanmaz bulup yurt dışına gitmekten söz ettiklerini duyuyorum.

Yıllardır görevlerimiz gereği dünyadaki ülkelerin çok büyük bir bölümüne gittik. Az çok hepsiyle ilgili bir kanaat edindik. Türkiye’de yaşayamayan hele hele İstanbul’da yaşamaktan usanan biri ülkemize değil hayata küsmüş demektir. Aslında bunlar için bir ofis açıp bilet paralarını da verip göndermek lazım.

Çünkü bunlar bu ülkeye yük, yük. Evet bir taşına cümle Acem mülkünün feda edildiği dünyayı aydınlatan güneşle bir tutulan İstanbul’u beğenmeyenin kalbi kurumuş demektir” ifadelerini kullandı.

‘Enflasyonun anası faiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 7.4’lük büyüme oranı ile G20 ülkeleri arasında da bir numara olduğunu belirterek, şunları söyledi: “G-20 ülkelerinde Amerika’sı var, Çin’i var, Rusya’sı var. Bir numara Türkiye, 7.4. Ama çıkıyor birileri garip garip şeyler konuşuyor. ‘Ekonomi şöyle, ekonomi böyle’, filan falan. Tabii dikkatli olacaksın ama kendi ayağına da kurşunu sıkmayacaksın. Bir defa bu faiz belasından Türkiye’yi faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan da kurtaracağız. Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulurlar. Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Bunun da lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bu işin içindedir.”