Siyaset Kredi kartı faizlerinin en az yüzde 80’ini sileceğiz

Kredi kartı faizlerinin en az yüzde 80’ini sileceğiz

14.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu Ekşisözlük yazarlarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, geçen yerel seçimlerde sandıklara sahip çıkma konusunda yeterli olunduğunu söyleyemeyeceğini ifade etti

Kredi kartı faizlerinin en  az yüzde 80’ini sileceğiz


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün Ekşisözlük’e misafir oldu. “Cumhuriyet Halk Partisi” kullanıcı adıyla, “Merhaba ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu” başlığı altında 2 saat boyunca sözlük yazarlarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kartal’da açıkladığı “Kredi batağındaki 5 milyon vatandaşı kurtarma planı”nın kapsamına ilişkin bir soruya, “Kredi kartı faiz miktarının en az yüzde 80’ini sileceğiz. Ayrıntısını 19 Nisan Pazar günü seçim bildirgemizde açıklayacağız” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu’na gelen soruların bir bölümü ve CHP liderinin yanıtları şöyle:

- En son yapılan yerel seçimlerde Ankara ve Antalya’da aleni hile yapılmasına rağmen CHP bu duruma çok pasif kalmıştır. Seçmeninizin hakkını aramakta yetersiz kaldığınızı düşünüyor musunuz?
Çok pasif kaldığımız eleştirisine katılmıyoruz. Hakkımızı sonuna kadar aradık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar davayı götürdük. Sandıklara sahip çıkma konusunda bütün görevlerimizi yaptık mı buna evet dersem size doğru cevap vermemiş olurum.

- Ben en çok noter tasdikli vaadinizi merak ediyorum. Niye noter tasdikli?
Siyasette bir ilki başlattım. Verdiğim sözün arkasında duracağım. Güvencesi de noter senedim. Çünkü politikacılar bir süre sonra vaatlerini unutuyorlar. Emekliler noter senetleriyle benim vaadimi her zaman bana hatırlatabilirler.

- Milletçe alkışlıyoruz çalışması anarşiyi çağrıştırdığı gerekçesiyle oldukça eleştiriliyor. Ne düşünüyorsunuz?
Kampanyanın havuz medyasından bu kadar eleştiri alması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor.