Siyaset Kritik virajı kazasız aştık

Kritik virajı kazasız aştık

09.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“MHP’siz Meclis” senaryosu yazılmak istendiğini söyleyen Bahçeli, “MHP’nin baraj altında kalacağı algısı yaratılmaya çalışılıyor” dedi

Kritik virajı kazasız aştık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri ile birlikte iftar yemeklerine devam ediyor. Alınan bilgilere göre milletvekillerine “MHP’nin itibarsızlaştırılması için profesyonelce senaryolar kurgulandığı yönünde ciddi duyumları var” diyen Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimini buna örnek gösterdi.

‘Oyunu bozduk’
Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçiminde partisine tuzak kurulduğunu, HDP ile CHP’nin bu tuzağa düştüğünü, MHP’nin de kavgaya dahil edilmek istendiğini söyledi.
MHP’nin Baykal’ı destekleyeceğini açıklamış olsaydı HDP’li 40 vekilin geçersiz veya boş oy kullanıp Ak Parti adayını seçtirip, tuzağı hayata geçirmiş olacaklarını iddia eden Bahçeli, “Ama izlediğimiz stratejiyle oyun bozuldu. Hem Ak Parti adayı seçilecekti, hem de bizim ısrarla içinde olmadığımızı söylediğimiz yüzde 60 blok içine fiilen dahil olunacaktı.
Bununla beraber yoğun taaruz başlayacaktı. İhanet olarak gördüğümüz çözüm sürecini savunan HDP ile aynı safta gösterip, ‘hani siz bir arada olmayacaktınız. Ne oldu da bir araya geldiniz?’ diye propaganda yapacaklardı. Bugünkü eleştiriler olmayacak, böyle diyeceklerdi. Öyle de olsa böyle de olsa merkezinde MHP’nin yer aldığı kumpas kurulmaya çalışılıyor” dedi.

MHP’siz Meclis
Bahçeli, MHP’siz Meclis’in hayata geçirilmek istendiğini belirterek, şunları kaydetti:“MHP’siz Meclis’i sağlayacak profesyonel senaryonun köşetaşlarını döşüyorlar. 2011 seçimi öncesinde MHP’ye tuzaklar kuruldu. Karargaha yönelik kaset operasyonuyla çökertilmek istendi. MHP, BOP gibi uluslararası senaryoların hayata geçirilmesinde ayakbağı olarak görülüyor. Anayasa ve sistem değişikliği başta olmak üzere birçok şeyi gerçekleştiremiyorlar. Ancak MHP izlediği strateji ile kritik virajı kazasız belasız aştı. Eğer çıkmaz sokağa girseydik bugün çok yoğun taarruz altında olurduk.”

‘Çay fotoğrafı arşiv’
Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Hürriyet gazetesinde dün kullanılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çay içerken çekilmiş fotoğrafının, daha önce çekildiğini bildirdi. Yalçın, açıklamasında “Bu fotoğraf, bir arşiv fotoğrafıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin daha önce çekilmiş bir fotoğrafıdır.
Bu görüşme sırasında Genel Başkanımız niyetli olduğu için çay içmemiştir. Görüşmede hiç kimseye çay ikramı yapılmamıştır. Bu fotoğraf üzerinden tezvirat yapanlar kendi durumlarını bir daha gözden geçirmelidir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Baraj altında söylentisi

Bahçeli, hazırlanan senaryo gereği olası erken seçimde MHP’yi baraj altında gösteren kamuoyu araştırmalarının tedavüle sokulduğunu dile getirirken, “MHP’nin baraj altında kaldığını gösteren bu çabalar, MHP’siz Meclis senaryosunun bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Maceraya sürükleyecek

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm adımlarını erken seçime yönelik olarak attığını ve bu ihtimalin güçlü olduğunu belirterek, “Maceraya sürükleme pahasına Türkiye’yi erken seçime götürecek, bunu göze alacak. Hükümeti kurma görevini tevdi etmemiş olması başka nasıl izah edilebilir. Ak Parti rahat değil, kendi aralarında tartışıyorlar, bilgiler geliyor çok tedirginler” dedi.