Siyaset Kulisler, ‘Sarıgül’ diyor

Kulisler, ‘Sarıgül’ diyor

04.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de, yerel seçimlerde gösterilecek adayların ismi tartışılıyor. Kulislerde İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir aday adaylarının isminin netleştiği konuşuluyor. İşte, isimler ve olasılıklar

Kulisler, ‘Sarıgül’ diyor

CHP’de Mart 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimler için “sürpriz” adaylara için kapıyı açık tutuğu, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir için isimlerin netleştiği konuşuluyor.
CHP’de yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları önceki gün saat 17.00’de sona erdi. CHP Genel Merkezi, aday adaylık başvurusu yapmayan, ancak seçimi kazanabileceğine inandığı “sürpriz” isimlere de kapıyı araladı. Her seçim bölgesinde rekor başvuru gelirken, gözler büyükşehirlere çevrildi.

Büyükşehirler netleşti
Parti kulislerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na İstanbul için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün aday gösterileceği belirtiliyor. Sarıgül’ün, bazı büyük ilçelerde de adayı kendi belirleme talebi bulunduğu iddiaları ise doğrulanmadı.
Ankara Büyükşehir için ise kulislerde Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Ankaragücü Kulübü Başkanı işadamı Cengiz Topel Yıldırım ile Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin de adı geçiyor.
CHP yönetimi, İzmir’de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu ile yarışa girilmesini istiyor. Ancak, Kocaoğlu’nun bir dönem daha devam etmeye istekli olmadığı iddiaları da kulislere yansıdı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile partinin ulusalcı kanadından İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve eski milletvekili Canan Aritman da aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Başarılı başkanlar kalıyor
CHP, “başarılı belediye başkanları” ile yola devam kararı aldı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Mersin için ise eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, eski Kültür Bakanı İstemihan Talay ve mevcut başkan Macit Özcan arasında adaylık yarışı sürüyor.

Rekor başvuru yapıldı
CHP’nin kalesi olan Çankaya, Beşiktaş ve Kadıköy gibi ilçelere de rekor başvuru oldu. CHP, oluşturduğu 5 kişilik komisyon ile bugüne kadar 63 ili masaya yatırarak adayın nasıl belirleneceği konusunu değerlendirdi. 8 Eylül’de yapılacak PM toplantısına 81 Aday başvurusu için 6 il başkanı, 167 ilçe başkanı, 56 belde başkanı, 57 belde yönetim kurulu üyesi, bin 218 ilçe yönetim kurulu üyesi, 235 il yönetim kurulu üyesi, 5 il disiplin kurulu başkanı, 35 il disiplin kurulu üyesi, 1 kadın kolları başkanı, 2 de kadın kolları yönetim kurulu üyesi olmak üzere toplam bin 782 kişinin parti içindeki görevlerinden istifa ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kadın işçilere ‘çapa’yla destek
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sena Kaleli, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde tarlada çalışan kadınları ziyaret edip ayran ve cevizli lokum ikram etti. Bu sırada bir kadın tarım işçisinin, “Biz de sizin gibi boyanıp süslenip gezmek isteriz ama şartlar gereği sıcağın altında çalışıyoruz” sözleri üzerine Kaleli, “Sizi çok iyi anlıyorum” çapa yapıp patlıcan topladı. Kaleli, tarla sahibinden de kadın işçilerin yevmiyelerini arttırmasını istedi.
Fotoğraf: DHA