Siyaset Kültür, gelenek ve dine azami önem

Kültür, gelenek ve dine azami önem

01.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paskalya dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, şunları kaydetti: “Bizler, farklılıkları zenginlik telakki eden medeniyetimizden aldığımız güç ve adalet anlayısıyla, hangi dine, kültüre ve etnik kökene mensup olurlarsa olsunlar, tüm vatandaşlarımızın kendi din, kültür ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine öteden beri azami önem veriyoruz. Paskalya yortusu vesilesiyle, Hıristiyanları tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum.”

Kültür, gelenek ve dine azami önem

Başbakan Binali Yıldırım, da Paskalya Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Yüzyıllar boyunca Müslüman, Hristiyan ve Musevilerin barış ve huzur içinde yaşadığı ülkemiz, camiler, kiliseler ve havraların yan yana görülebileceği engin bir hoşgörü iklimine sahiptir” dedi.

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da mesajında şu ifadeleri kullandı: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetimiz de Anadolu’nun yüzyıllara yayılan derin hoşgörüsünü güçlendirmiştir. Cumhuriyetimizin ‘demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti’ karakteri fikir ve inanç özgürlüğünün güvencesi, tüm mazlum milletlerin yol göstericisi olmuştur.”